Wedstrijdverslagen

Slordig DEC'10 D1 wint van Hulzense Boys

08 Dec 2014

DEC ’10 D1 heeft nog altijd uitzicht op een 5e plaats in de eindstand van de najaarscompetitie. Hulzense Boys D3, dat onderaan staat, werd op eigen veld met 0-5 geklopt. Gezien het grote veldoverwicht van de combinatieclub had de score veel hoger uit moeten vallen.

Maar in de eerste helft liep het niet bij DEC ’10 en dat was voornamelijk aan de spelers zelf te wijten. Het spel was slordig, onrustig en ongeconcentreerd. Vrije spelers werden niet gevonden en voor de tegenstander uit Hulsen was het gemakkelijk verdedigen. De thuisploeg kwam aanvallend niet in het spel voor en werd alleen gevaarlijk omdat DEC ’10 een paar keer onnodig een hoekschop weggaf in de wedstrijd. Het wachten was totdat de bal een keer goed zou vallen en dat gebeurde toen Youri Wiltink bij de beste aanval van DEC ’10 een steekpass gaf op Lotte Elferink en haar vrij voor de keeper zette. Kort voor rust werd het 0-1.

Direct na de rust viel de tweede treffer. Een mooie actie van gelegenheidsspits Niek Linthorst werd door hemzelf afgerond: 0-2. De grensrechter van de thuisclub had ergens onderweg buitenspel geconstateerd, maar hij zat er een paar keer naast en kreeg deze keer geen bijval van de scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot en deze situatie goed inschatte. En toen na 10 minuten spelen in de tweede helft Stijn Lubbers een keer mee naar voren ging en de bal precies in het gaatje prikte dat hij zag, was de wedstrijd definitief gespeeld: 0-3. Nadat Niek Linthorst in de eerste helft de paal had geraakt, deed Lotte Elferink dat in de tweede helft. Sanne Heutinck zag een schot van haar in het zijnet verdwijnen en er waren meer kansen voor DEC ’10, dat in de slotfase verder uitliep. Eerst was het Chuck Blank die een verdedigingsfout afstrafte en kort voor tijd had Youri Wiltink bij een leuke aanval van hem geluk dat zijn schot via de onfortuinlijke invaller-doelman van Hulzense Boys in eigen doel verdween. Deze invaller voorkwam met enkele goede reddingen dat DEC ’10 nog vaker scoorde tijdens dit duel en was van de thuisclub de beste speler. Ook collega-keepster Amber Lammertink kon terugkijken op een goede wedstrijd. Het weinige werk dat ze te doen had, deed ze uitstekend en ze hield keurig de 0 achterin.

De laatste wedstrijd van DEC ’10 in de najaarscompetitie is op zaterdag 13 december. Om 10:00 uur speelt de ploeg in Diepenheim tegen Oranje Nassau D4 uit Almelo, dat 1 plaats lager staat in de stand.

Hulzense Boys D3 – DEC ’10 D1  0-5 (0-1)
29. 0-1  Lotte Elferink
33. 0-2  Niek Linthorst
41. 0-3  Stijn Lubbers
48. 0-4  Chuck Blank
58. 0-5  eigen doelpunt (assist: Youri Wiltink)