Onnodige nederlaag DEC'10 C1

09 Sep 2012

DEC ’10 C1 heeft een slechte competitiestart gemaakt. De ploeg leed een onnodige 2-6 nederlaag tegen Vios Beltrum C1. Dat was echter nog de minste zorg van leiders Han en Han, want het team kampt nu al met dermate veel afwezigen en blessures dat het bij de volgende wedstrijd waarschijnlijk een beroep moet doen op C2 of D1 om een compleet elftal op de been te krijgen.

Bij deze wedstrijd was de nog vrijwel ongetrainde Ting Yeuh Boezewinkel afwezig en bleek Daan Haafkes op het laatste moment toch te moeten afhaken omdat hij nog kampt met de naweeën van een blessure. Ook keeper Nick van Munster, die wel zijn rentree maakte in competitieverband na zijn gebroken arm waarmee hij vorig seizoen op treurige wijze afsloot, heeft nog niet weer de goede vorm te pakken waarmee hij normaliter menig tegenstander van een doelpunt kon afhouden. Ramon Damveld kampte met een liesblessure en het werd al snel duidelijk dat hij de wedstrijd niet kon volmaken. Gelukkig werd Mika Schrijver van D1 bereid gevonden om als tweede wissel op de reservebank plaats te nemen.  Ook de vlaggenist Arjan en de scheidsrechter Jorrit van deze middag zijn normaal langs het veld te zien als D1 zijn wedstrijden speelt.

De bezoekers begonnen veel feller aan de wedstrijd en gaven DEC ’10 een lesje in kansen afronden. Binnen 10 minuten werd keeper Nick van Munster met een hoge bal geklopt en pas toen DEC ’10 beter ging anticiperen op het 4-4-2-systeem van de gasten, kwam de ploeg wat beter in de wedstrijd. Daan Gerritsen vond de keeper op zijn weg toen hij een keer alleen door mocht lopen en ook Ramon Damveld zag zijn schoten danwel naast gaan danwel gestopt worden door keeper of verdediger. Het wachten was wel op de gelijkmaker, maar die kwam er niet en toen een speler van de bezoekers alleen mocht doorlopen op Nick van Munster, stond het plotseling 0-2 in plaats van 1-1. Kort voor rust werd een afgeslagen vrije trap door Vios van afstand en strak precies in de hoek geschoten: 0-3.

De wedstrijd was gespeeld toen direct na rust een voorzet van links werd ingekopt en even later via een corner opnieuw koppend werd gescoord: 0-5. De gasten geloofden het toen ook wel, het was te warm om een volle wedstrijd met 100% concentratie te voetballen. Zowaar kwam DEC ’10 nog wat terug in de wedstrijd. Eerst was het Daan Gerritsen die met een stiftbal fraai wist te scoren en ruim vijf minuten voor tijd maakte Corwin van Drogen de tweede treffer voor de combinatieclub. Een tegenslag kreeg de ploeg te verwerken toen Niek Haarman met een op het eerste oog ernstige handblessure af moest haken.  En het slotakkoord was echter weer voor de bezoekers, die daardoor volkomen verdiend met een 2-6 naar huis gingen.

DEC ’10 C1 – VIOS-B C1  2-6 (0-3)