Onfortuinlijk verlies in Bentelo voor EGVV 1

05 Nov 2018

28 oktober stond voor EGVV in het teken van de eerste echte topper van dit seizoen. De uitwedstrijd naar Bentelo stond namelijk op het programma. Na de degradatie uit de vierde klasse voor Bentelo, is het dit seizoen goed gestart met uitsluitend winstpartijen. Net als EGVV overigens… Verder waren Neede en Hoeve ook nog zonder puntverlies. Het betrof dus een wedstrijd tussen twee van de vier koplopers!
Bentelo lijkt feller aan de wedstrijd te beginnen en zet EGVV direct vanaf het begin vast. Na een minuut is het Bentelo die dan het eerste schot lost, gelukkig voor EGVV naast. Uit een corner van Robin komt het eerste wapenfeit van EGVV, Jorrit kopt helaas naast.
Na een lange bal komt de bal terecht bij Robin, die Jelle met een mooie pass de diepte in stuurt. Die blijft voor zijn man, en zet de bal perfect voor. Ronald verzilvert deze mooie aanval door de bal langs de keeper te schuiven. 1-0. Hierna zet EGVV aan en volgt er nog een kans voor Lars, waar de keeper van Bentelo redding op weet te brengen.

Bentelo laat ook van zich horen, door tot aan de zestien meter van EGVV redelijk goed te voetballen. Dit zorgt uiteindelijk voor een overtal situatie voor de goal, waarbij een voorzet vanaf de rechterkant op 7 meter van de goal vrij binnen getikt kan worden. 1-1 in de 31ste minuut.
Hierna houden beide ploegen elkaar in evenwicht, helaas valt in de blessuretijd voor rust nog de 2-1. Een lange bal wordt niet goed geruimd, waardoor de linksbuiten er vandoor gaat met de bal en niet faalt wanneer hij 1 op 1 met de keeper komt. Vlak daarna klinkt ook het fluitsignaal voor de rust.

De tweede helft gaat van start en het wordt duidelijk dat Bentelo de 2-1 gaat proberen te verdedigen. Ze proberen vervolgens gevaarlijk te worden uit de counter. EGVV komt makkelijker aan opbouwen toe en probeert de druk te verhogen op Bentelo. Echter bij een uitbraak over de zijkant, wordt de bal voorgegeven. Op het oog een makkelijke voorzet, de keeper schieter echter onder door en er wordt bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt door de rechtsbuiten van Bentelo. 3-1 in de 58e minuut.

EGVV zet de schouders er onder en blijft druk houden op Bentelo. Dit resulteert in de 3-2 van Jorn, die na een steekpass van Biense naar binnen trekt en vernietigend uithaalt. Ondertussen worden Lars en Matthijs gewisseld, waarbij er een op een gespeeld gaat worden. Tot echt uitgespeelde kansen komt het niet meer voor EGVV, daar waar Bentelo de wedstrijd in de 89e minuut beslist. Een lage voorzet waarbij de spits van Bentelo attent was en zo bij de eerste paal binnen schuift. Bentelo komt vervolgens nog een keer gevaarlijk uit, maar weet daaruit niet te scoren. Dat was dan ook teveel van het goede geweest.

Al met al een terechte overwinning voor Bentelo. Er waren wel mogelijkheden voor EGVV, daar waar de persoonlijke fouten ook niet geholpen hebben. Maar toch waren er zeker ook aanknopingspunten. De goede punten proberen we mee te pakken naar aankomende zondag, waar we thuis aan treden tegen Lochuizen.

Dennis Willems

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

13' Doelpunt Ronald Zieverink 0-1
31' Doelpunt   1-1
41' Gele kaart
46' Doelpunt   2-1

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

52' Gele kaart
58' Doelpunt   3-1
70' Gele kaart Lars Boonk
71' Doelpunt Jorn Meutstege 3-2
71' Wissel Matthias Hilhorst vervangt Lars Boonk
78' Wissel
83' Wissel Thomas Rensing vervangt Matthijs Heinemans