Neede te sterk voor EGVV

04 Feb 2019

Na een keer buiten getraind te hebben en een oefenwedstrijd gespeeld te hebben, was het tijd voor de competitie hervatting. Rekening houdend met het weer is er in onderling overleg tussen SP Neede en EGVV besloten om de wedstrijden om te draaien. Nu werd er op 3 februari om 14:00 in Neede afgetrapt in plaats van in Gelselaar. Het veld was tegen 14:00 sneeuwvrij en goed bespeelbaar.

Neede zette direct vroeg druk op EGVV, met snel en verzorgd voetbal. Dit resulteerde direct in kansen. In de 15e minuut gaf EGVV een vrije trap weg, waarbij van 20 meter een vrije trap snoeihard op de paal geschoten werd. EGVV was gewaarschuwd. Het komt er dan ook uit met een goede combinatie tussen Matthias en Lars, waarbij laatstgenoemde het waagt met een schot van afstand. Helaas zeilde die over.

Even later werd bij een ingooi van EGVV een counter van Neede ingeleid, waarbij de spitsen ook niet faalde oog in oog met de keeper. 1-0. Vervolgens werden er wat wijze woorden van de zijkant gedeeld door onze leider. Door mijn positie in het veld (keeper) is mij dit wat ontgaan, echter wat niemand ontgaan is bij EGVV was het nieuwe freshe kapsel van onze leider Bernd-Henk.

De wijze woorden ten spijt, niet veel later viel al weer de 2-0. Een vrije trap vanaf de zijkant werd teruggelegd op 20 meter, waar de speler van Neede de bal subtiel over de keeper heen lobde. Wat volgden waren nog wat speldenprikjes van EGVV, maar EGVV kon nauwelijks doorzetten.

Rust…

In de rust besproken om het proberen op te pakken met zijn allen, verdedigend het dicht houden en loeren op de counter om het nog spannend te krijgen. Je raadt het al… Met 3 minuten stond het 3-0 voor Neede. De bal viel na een afgeslagen voorzet voor de voeten van een middenvelder van Neede rond de penaltystip. Hij had de hoek voor het uitkiezen doordat Robin Wesley zijn ballen aanzag voor de wedstrijdbal… en de middenvelder van Neede faalde dan ook niet. Het verzet was gebroken en Neede liep dan ook snel uit naar de 4-0, met een mislukt schot die als voorzet vrij eenvoudig binnen werd gelopen.

Jorn redde voor EGVV de eer nog, door vooral de bal niet af te geven op onze opstomende linksback Silard en voor eigen succes te gaan. Hij schoot de bal dan ook vakkundig in de linkerhoek. Helaas niet meer dan een eretreffer, daar waar Neede vlak voor tijd ook nog de 5-1 maakte.

Een terechte nederlaag, EGVV had geen moment recht op ook maar een punt. Voor ons zaak de kop niet te laten hangen, daar waar Neede ongeslagen bovenaan staat. Nu staat volgende week de wedstrijd tegen Deo op het programma. Thuis, daar moeten we ons dus herpakken. Tot volgende week.