Wedstrijdverslagen

Minimale positieve punten voor EGVV 2 zondag toch voldoende

07 Dec 2015

Het is 6 december en Sinterklaas staat op het punt om het land te verlaten. Bij EGVV 2 zondag lijkt de komst van de goedheiligman dit jaar desastreuze gevolgen te hebben. Als Henk zijn opstelling bekend maakt in de kleedkamer blijken Jarno, Jan Willem, Jelles, Ronald, Dennis en Memmed niet aanwezig te zijn. Een ieder vermoed dan ook dat het lot toegeslagen heeft en dat deze 5 dit jaar uitverkorenen zijn en al in de zak op de Pakjesboot richting Spanje zitten. 5 minuten later komt Memmed als nog de kleedkamer in. Voor hem dus geen enkeltje Spanje dit jaar.

 
De opstelling: Friso; Frank, Gerard, Dinand, Ramon; Freddy, Niels, Walter; Danny, Martijn, Maik. Memmed en Jelmer nemen plaats op de bank en na Arno opgepikt te hebben in Haarlo neemt hij de vlag ter hand. Met het motto; “Niet voor sinterklaas spelen vandaag” gingen we ten strijde.
 
Soms heb je van die wedstrijden waar je beter niet te weel woorden aan vuil kunt maken. Zo ook vandaag. Ons motte leek verre van goed uit te voeren. EGVV 2 is nog geen 30 seconden gestart aan de wedstrijd of Rekken 4 heeft zijn eerste grote kans al te pakken. Gelukkig kan Friso de inzet keren. Een lange voorzet van Frank komt bij Martijn terecht. Hij kan net niet bij de bal en de voorzet gaat naast het doel. Een uitbraak over de linker flank van Rekken betekend een nieuwe kans. Friso staat weer goed gepositioneerd en kan de bal vangen.
In de 30e minuut volgt er een korte corner tussen Freddy en Niels. Het Rekkense elftal staat niet op te letten. Niels slingert de bal richting de tweede paal. Als niemand de bal aanraakt bolt het netje en staat het 0-1 voor EGVV. Na 36 minuten geeft Maik een prima steekpass richting Martijn vanaf een meter of 9 negen kan hij hard binnenschieten, 0-2. Na een pass in de omgekeerde richting is Maik net iets minder succesvol. Zijn boogbal gaat net naast het doel.
 
De tweede helft is van EGVV zijde van een bedroevend niveau. Gelukkig zijn er nog een aantal spelers die kordaat in kunnen grijpen. Dinand weet met een sliding binnen de 16 een doelpoging te voorkomen en Friso kan via een vermeende handsbal buiten de 16 redding brengen. Rekken combineert en voor EGVV 2 is het alleen maar tegen houden. EGVV krijgt nog een kans na een hoge voorzet van Niels richting Martijn die aanneemt maar hoog over schiet. Martijn krijgt nog een voorzet van Jelmer maar de keeper kan redden en een vrije trap strak in de lage hoek van Niels is niet voldoende om de keeper te doen bezwijken. Hij duwt de bal over de achterlijn. Rekken heeft met een hoekschop richting de tweede paal nog de grootste kans op een doelpunt maar deze kopbal gaat zo’n 50 cm naast het doel. Een 0-2 overwinning maar daar is ook wel ongeveer alles mee gezegd. 
 
EGVV 2 kwam vandaag niet aan het eigen spel toe en Rekken was een geduchte tegenstander. Maar wie was er nu eigenlijk de grote verliezer van vandaag? Wij denken het publiek dat alleen de tweede helft heeft gezien. Zo pover heeft EGVV 2 nog niet vaak gespeeld dit seizoen.
Positieve punten van vandaag? Jelmer en Ramon hebben een verdienstelijke pot voetbal gespeeld. Voor Jelmer zelfs de eerste keer bij EGVV 2. Beide heren kunnen met een dikke voldoende voor inzet en fanatisme huiswaarts keren. 
 
Nog meer positieve punten? Ronald was kijken dus is ook nog gewoon in Nederland net als Jan Willem die bij EGVV 1 mee zou doen in de middag. Over het lot van Jelles, Jarno en Dennis is nog weinig bekend! Hierover zullen we volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen Grol 9 vast meer over te weten komen. Om 10.00 uur zal er afgetrapt worden op de Benneker. Komt allen.
 
- Op de hoogte blijven van alles wat er rondom EGVV 2 zondag gaande is? Volg ons via @EGVV2zo op Twitter!
 
Terug naar overzicht
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia