Met het telraam naar Lochuizen

13 May 2019

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Lochuizen vs. EGVV op het programma. Aangezien we het in het verleden vaak lastig hadden met de gastheren uit Lochuizen, een pittig potje. Eerder dit seizoen, in de thuiswedstrijd, verloren de groenhemden nog met 1-4.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt en vanaf dat moment golfde het spel beide kanten op. De eerste mogelijkheid kwam uit een corner van Lochuizen, maar de bal ging naast. Direct na dit eerste wapenfeit was het EGVV dat druk uitoefende op de tegenstander. Dit resulteerde in een gevaarlijke voorzet van Matthias (aka Mattietje, hoorden we langs de kant????), waar helaas niemand tegenaan kon lopen. Een paar minuten later was het wederom Mattietje met een goede actie. Met een voorzet bereikte hij Wesley, die de bal subtiel onderin de hoek werkte (0-1). Vanaf het eerste moment zag je Lochuizen inzakken en loeren op de counter. Na pak en beet twaalf minuten was het Lochuizen dat gevaarlijk werd. Middels een vrije trap, verdiend uit een scherpe counter van Lochuizen, was het Marco die redding kon brengen. Met zeventien minuten op de klok kwam Lochuizen wederom opstomen. Via de zijkant kwam de bal in de zestien terecht. De aanvaller van Lochuizen probeerde op het doel te schieten, maar raakte de bal totaal verkeerd. Onbedoeld kwam de bal nogmaals voor zijn voeten en schoot toen keurig onderin de hoek (1-1).

In deze fase was EGVV niet scherp genoeg en kreeg Lochuizen teveel ruimte, waardoor dit soort rommelige situaties ontstonden. Een paar minuten later was het dan ook Lochuizen dat op een (2-1) voorsprong kwam. Wederom kwam er een voorzet vanaf de rechter kant en kon een speler van Lochuizen op doel schieten. Marco zat er nog aan, maar de bal verdween toch tergend langzaam in het doel. Nog geen twee minuten later was het Ronald die met een individuele actie een overtreding van Lochuizen uitlokte. Dit incident gebeurde in de zestien en dus een penalty voor EGVV (de VAR was in deze situatie niet nodig). Jorrit nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk binnen (2-2). Een paar minuten hierna was het Thomas die een perfecte voorzet op het hoofd van Jelle legde. Jelle kopte prima in, waardoor EGVV binnen een paar minuten de score kantelde (2-3).

In de eenendertigste minuut komt Lochuizen met een gevaarlijke uitbraak bij Marco terecht. Marco wist de bal weg te tikken, waarna de rebound op de lat uiteen spat. Niet veel later moest Marco wederom aan de bak. Een uitbraak van de gastheren werd gevaarlijk, maar Marco leek redding te kunnen brengen. Echter wist Lochuizen de rebound binnen te werken (3-3). Vlak voor rust weet EGVV nog twee doelpunten te maken. Door de dolle 5 minuten van Ronald, scoort hij 2x binnen een paar minuten. Via een corner van Matthias weet Ronnie de bal tegen de touwen te koppen (3-4). Daarna werkte hij vakkundig de volgende bal binnen, dit keer op aangeven van Jorn (3-5). Nadat Ronnie klaar was met shinen, bedacht de scheidsrechter zich geen moment en vond dat iedereen wel even mocht bijkomen.

Vlak na rust, toen sommige supporters nog in de kantine Ajax – Utrecht keken, maakte Matthias op wonderschone wijze het zesde doelpunt voor EGVV (3-6). Overigens puik voorbereidend werk van Jorn. Bij Lochuizen leken de krachten weg te vloeien, EGVV kreeg hierdoor de overhand. Mogelijk kwam dit ook door een wissel aan EGVV-zijde (Silard eruit, Jesper erin).

Ronald schoot in deze fase nog maar eens op doel en trof de paal. Nog geen twee minuten later was het wederom Jorn met de assist en maakte Ronald nog een doelpunt (3-7). Lochuizen probeerde nog eens op te stomen en schoot de bal net over het doel van EGVV. In de achtenzeventigste minuut wisselde EGVV voor de tweede keer en kwam Niels V in de ploeg (juist de V van Victory).

Inmiddels waren we aanbeland in de fase waarin Niels H zou gaan shinen. Al deed hij dit eigenlijk een groot deel van de wedstrijd. Niels was niet van het benauwde en knalde gedurende de wedstrijd, diverse ballen over de omheining de grote weg op. Niels maakte, aan het einde van de wedstrijd, een professionele overtreding waarna hij een gele prent te zien kreeg van de leidsman. De bank van Lochuizen uitte hun onvrede en Niels gaf er nog een cynisch applausje voor. Wat een vervelend mannetje is het ook????!

Het slotstuk was voor Lochuizen. Zij maakten in de negentigste minuut nog een troosttreffer en zo eindigde de wedstrijd in 4-7. Al met al een wedstrijd waarin niet altijd even goed werd gevoetbald, maar wel een aantal hoogtepunten bevatte. En veel, heel veel doelpunten!

Bijkomende feitjes deze dag:

--CENSORED--

Overigens is Sportclub Neede kampioen geworden in onze klasse, van harte heren uit Neede!

Robin ter Maat

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

5' Doelpunt Wesley Groothuis 0-1
17' Doelpunt   1-1
21' Doelpunt   2-1
23' Doelpunt (Strafschop) Jorrit Klein Braskamp 2-2
25' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 2-3
34' Wissel
36' Doelpunt   3-3
41' Doelpunt Ronald Zieverink 3-4
44' Doelpunt Ronald Zieverink 3-5

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

51' Doelpunt Matthias Hilhorst 3-6
60' Wissel
60' Wissel Jesper Ligtenberg vervangt Silard Meutstege
70' Doelpunt Ronald Zieverink 3-7
78' Wissel Niels Voortman vervangt Matthias Hilhorst