Kraker in 7e klasse 33 blijft onbeslist

04 Apr 2016

Zondag 3 april 10.00 uur! De kraker in de 7e klasse 33 staat op het spel. De nummers 1 en 2 treffen elkaar in Gelselaar. Tijd voor EGVV 2 – RKZVC 5!

De heenwedstrijd werd met 6-4 verloren en EGVV wist wat het te wachten stond. De vorige keer waren er vooral twee opvallend goede middenvelders en een zeer degelijke spits die het verschil maakten. Voor EGVV dan ook de taak RKZVC minder ruimte te geven dan de vorige wedstrijd en hen het voetballen lastig te maken. Met de gedachte om de mooie reeks van bijna een jaar aan alleen maar thuisoverwinningen op rij niet te laten gaan was EGVV gebrand om ook vandaag een goed resultaat te halen (laatste verliespunt, 7 april 2015).

De opstelling; Friso; Jan Willem, Frank, Ronald, Jarno; Walter, Gerard, Jelles; Freddy, Martijn, Maik. Dennis en Danny maken de 13 compleet en iedereen is er klaar voor.

RKZVC komt erg sterk uit de startblokken met kansen in de 2e en 3e minuut. EGVV mist eigenlijk direct de grip op de tegenstander en is nog wat zoekende. Na 7 minuten volgt er een voorzet van Martijn die aan Freddy voorbij gaat. Gerard staat op de juiste plek en schiet maar mist het doel. RKZVC  houdt druk vooruit en EGVV is nog altijd niet zichzelf. Er heerst onrust in het veld en er wordt nogal wat gemopperd op elkaar. Een voorzet van Maik is te lastig voor Freddy die er net niet bij kan en een afstandschot van Freddy gaat net naast het doel. Jelles heeft het op de heupen en poort even twee tegenstanders waarna hij de 1-2 met Freddy aangaat. Het schot dat volgt van Jelles vliegt helaas langs het doel. RKZVC combineert goed maar een goed schot blijft uit en een ander schot gaat over het doel van EGVV. In de 34e minuut krijgt RKZVC een vrije trap. Martijn schermt de korte hoek af maar de perfect geplaatste bal in de lange hoek is zelfs Friso te machtig, 0-1. Frank probeert het in de 40e minuut nog een keer maar ook zijn schot mist het doel.

EGVV weet dat het in de tweede helft anders moet. Een aantal omzettingen en wissels in de rust zou hiervoor kunnen zorgen. EGVV begint ook beter aan de tweede helft. Een hoekschop van Maik wordt door Martijn over gekopt. In de 58e minuut stuurt Martijn Maik de diepte in. Maik drijft de bal naar binnen en lokt de keeper in zijn richting. Er volgt een lob richting de tweede paal en daar wint Danny zijn duel op kracht en inzet en kan hij de bal binnen koppen, 1-1. Een bal de diepte in op Danny is net te hard en de keeper kan de bal oprapen voor Danny hem aan kan tikken. In de 69e minuut slingert Jan Willem de bal vanuit een vrije trap richting de tweede paal. De keeper verkijkt zich haast maar kan ternauwernood redden. De bal verdwijnt vervolgens via Maik naast het doel. Ook in de 80e minuut is de keeper EGVV te snel af en kan hij de voorzet van Maik op Martijn onschadelijk maken. EGVV hinkt op twee gedachten. Doordrukken en voor de overwinning gaan maar het risico nemen een doelpunt tegen te krijgen in de counter of hopen op een kansje. Uiteindelijk blijft de stand van 1-1 staan en moeten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt.

Door dit gelijke spel blijft EGVV 2 lijstaanvoerder maar RKZVC kan nog in punten gelijk komen als zij hun inhaalwedstrijd winnen. Het blijft hierdoor dus ongemeen spannend in de 7e klasse 33! Zondag 10 april zal EGVV 2 het in de uitwedstrijd opnemen tegen VIOS Beltrum 7. Er zal om 11.15 uur afgetrapt worden in Beltrum. Komt allen!