Hoe een ballenjongen de held van EGVV 2 (zat.) zat werd.

15 Apr 2014

U zult wel denken beste lezer, waar leidt deze kopstuk heen?

Afgelopen zaterdag om 14.00 uur was de aftrap van een cruciaal duel. EGVV speelde tegen Eibergen 4,  de nummer 12 tegen nummer 10.

Nadat Jan de motiverende woorden gesproken heeft begint EGVV furieus aan de wedstrijd waarbij Jeroen Rensink de wedstrijd van zijn leven speelt. Een sterke start vooral van Jeroen die al snel een perfecte voorzet op André geeft die ‘m helaas niet benut. Later uit een corner van Eibergen 4 ontstaat een hachelijke situatie bij het doelgebied van EGVV maar Marco redt uitstekend.

Daarna is het EGVV dat de druk opvoert via een pass van Gerrit op Jeroen komt die 1 op 1 maar speelt hem helaas te ver voor zich uit. Jeroen geeft een aantal goede voorzetten maar de bal gaat er nog niet in. Na een ongevaarlijke vrijetrap van Eibergen die in handen van Marco komt is het Hans die de voorzet geeft aan Gerrit maar die schiet nipt over. Je ziet bestuur van EGSV denken, wanneer gaat het doelpunt vallen? Is de 36 minuut een voorzet van Hans die komt bij Jeroen en die maakt de 1-0. Voor de rust krijgt Eibergen nog een grote kans die maar net naast gaat

Rust.

De tweede helft komt Eibergen goed van start in eerste 5 minuten. Na paar gevaarlijke schoten op doel maken ze in 50e minuut de gelijkmaker.

In de minuten die volgen voert EGVV de druk nog veder op en in de 57 minuut is het weer raak door goed doorgaan van Hans, die ziet Niels vrij staan en hij maakt de 2-1. Jeroen geeft de volgende assist, André maakt er 3-1 van. Het antwoord van Eibergen laat niet lang op zich wachten, in de 60e minuut is het Eibergen dat de 3-2 maakt. Daarna is Gerrit dichtbij de 4-2 maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald, even later maakt Hans op aangeven van Jeroen toch de 4-2.

Eibergen komt nog terug en maakt de 4-3 maar de overwinning komt niet meer in gevaar. EGVV wint eindelijk zijn eerste wedstrijd na de winterstop