Het resultaat telt bij EGVV 2 (zat.)

02 Mar 2015

Een lekker zonnetje en een hard windje maakten het een frisse middag voetbal kijken voor de toeschouwers. De bal was rond en de heer Pot had de leiding vandaag. Op papier zou EGVV vandaag gewoon moeten winnen. Op het gras is het altijd anders. Ook ditmaal bleek AZSV een niet te onderschatten tegenstander. EGVV startte lekker vandaag, al was het niet om aan te zien hoe er met de kansen werd omgesprongen. De echte spits die we de laatste tijd missen was vandaag wel aanwezig, al had hij een spijkerbroek en een dikke jas aan en stond hij achter de boarding.

AZSV ging juist netjes om met de kansen die het kreeg, in de eerste helft wist het tot twee mal toe te scoren. EGVV deed voor rust nog iets terug, Arjan ‘Panty’ Zieverink schoot van afstand op de lat en Therjon ‘Don’ te Raa maakt in de rebound de aansluitingstreffer. EGVV kreeg nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden maar dit wilde voor rust net niet lukken.

EGVV creëerde ook de tweede helft meerdere kansen maar men was net als in de eerste helft niet nauwkeurig in de afwerking of er werd goed keeperswerk verricht. Het veldspel was niet erg goed maar er zaten aan EGVV zijde een paar mooie aanvallen bij. AZSV creerde desalniettemin twee gigantische mogelijkheden maar scoorde hieruit niet. In de 60e minuut bracht Jari ‘Snari’ Klein Braskamp met een hard schot in de kruising de gelijkmaker op het scorebord. Even later bracht Freddy ‘Kiffe’ Pardijs een afgeslagen cornerbal terug in het strafschopgebied en schoot Therjon de 3-2 binnen.

Het leek een gelopen race voor AZSV maar hier dachten de heren uit Aalten zelf anders over. Ze probeerden via de counter de gelijkmaker te forceren. Aan de andere kant van het veld werd Freddy in het strafschopgebied gevloerd dus kreeg EGVV een penalty. De onlangs vijftig getinte Aart Meutstege is de nieuwe penaltynemer en schoot zijn eerste feilloos binnen, 4-2! Hierna was het de beurt aan AZSV om te scoren en dat deden ze dan ook waardoor het in de eindfase toch nog spannen werd. Vlak voor tijd werd Elian ‘Eland’ te Raa neergehaald in het strafschopgebied waardoor Aart zijn tweede penalty mocht nemen. Wederom ging de bal er in en werd de eindstand vastgesteld op 5 tegen 3!