Wedstrijdverslagen

Het derde haalt de eerste punten binnen!

08 Oct 2013

Nadat we een baaldag hadden genomen na de verloren wedstrijd tegen Ruurlo 5, (3-1, doelpunt van Arjan) voetbalden we vandaag uit tegen Socii 5. Oud EGVV-er Paul Avink verwelkomde ons al op het sportpark in Wichmond. Hij hoefde niet tegen ons te voetballen want hij speelt in het vierde van Socii.


We hadden 12 man, althans dat dachten we maar Dick kwam na de warming up tot de conclusie dat hij toch niet mee kon doen. Hij had op de dag ervoor met zaterdag 2 een blessure opgelopen.


Jasper was met het tweede mee, Timon geblesseerd, Niek en Jesse hadden andere verplichtingen. Ronald R. en Harm Jan voetbalden met ons mee. Voor Ronald was het lang geleden dat hij weer een wedstrijd zou voetballen. Meevaller vandaag was ook dat Raymon eindelijk weer van de partij was.

We voetbalden met de volgende elf, Nick, Henderikus, Jan, Sander, Evert, Arjan, Ronald, Jeroen, Bernd-Henk, Harm-Jan en Raymon. We zetten Socii gelijk onder druk en Raymon krijgt de eerste kans van de wedstrijd. Aan de andere kant is Socii gevaarlijk met uitvallen maar gelukkig is Nick alert en brengt goed redding. Bernd-Henk krijgt een goede kans maar schiet de bal naast. Na een voorzet van de zijkant schiet Jan de bal beheerst binnen. Helaas denkt de scheidsrechter dat het buitenspel is, de treffer gaat dus niet door.
Een van de spelers van Socii heeft de bal bijna klem in zijn eigen strafschopgebied maar de scheidsrechter laat door voetballen. Met rust is het nog 0-0.

Na rust gaan we door met redelijk goed voetbal en Harm Jan probeert het van afstand, de keeper pareert goed maar heeft de bal niet klem. Jeroen schiet uit de rebound vanuit een moeilijke hoek naast. Ronald schiet ook goed op de goal maar dit wordt helaas net geen treffer. Raymon weet daarna wel het net te vinden, hij schiet vanaf de rand 16 de bal in de hoek, de keeper zit er nog wel aan maar de bal verdwijnt toch in het net. Een ouderwetse counter van ons, Ronald onderschept de bal met het hoofd iets buiten onze eigen 16 en sprint met de bal aan de voet naar voren, hij speelt de bal naar Raymon die lijkt buitenspel te staan maar niemand van Socii die het ziet. Raymon rondt het goed af, 2-0. De wedstrijd lijkt gespeeld maar Socii denkt daar anders over en ze scoren de 2-1. Gelukkig is Raymon in vorm en hij schiet ook de 3-1 binnen. Harm Jan wordt vlak voor tijd in het strafschopgebied in de rug gedrukt en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Jan schiet de bal via de binnenkant van de paal de bal in de goal, 4-1. Dit is de eindstand. Een mooie verdiende overwinning. Volgende week spelen we voor de eerste keer thuis. Het hoog geklasseerde Grol ontvangen we dan op de Benneker.

Doelpunten: Raymon 3, Jan 1.
 

Terug naar overzicht
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia