GSV-uit? EGVV telt die punten al

13 Nov 2018

Vandaag stond de, altijd beladen wedstrijd, tegen buurman GSV op het programma. De vorige 14 edities wist EGVV geen enkele keer met de overwinning terug te reizen naar Gelselaar. Het werd dus tijd ‘historie te schrijven’. Na de dompers tegen Bentelo en Lochuizen was het zaak weer eens aan de goede kant van de score te staan. Uiteraard is er dan niets mooiers dan dat tegen GSV te bewerkstellen. Daarbij speelde mee dat EGVV graag aan wil blijven haken bij de bovenste clubs. Om de teams onder hen, op grotere achterstand te zetten, was een overwinning een must.

De trainer van GSV had een paar dagen voorafgaande aan de clash een paar pittige uitspraken gedaan in de krant. Al dan niet verkeerd geciteerd, het staat er toch… “EGVV-thuis? GSV telt die punten al”. Niet handig en misschien nog wel een extra stimulans (voor zover nodig), om er flink bovenop te klappen als EGVV.

Iets voor tweeën mocht de pupil van de week proberen bij de gasten te scoren. Onderweg naar de goal gooide hij er nog een schaar uit en wist daarna Dennis te verschalken. Achteraf zei Dennis dat als hij zijn best had gedaan, hij de bal wel had kunnen pakken. Een hele geruststelling, aangezien er nog 90 minuten gevoetbald moesten worden. Desalniettemin gaan de complimenten, bij deze, naar de kleine pupil van de week. Hij dribbelde zelfverzekerd over het hoofdveld in Geesteren als Bernd-Henk Voskamp (of Bert-Henk zoals de krant hem noemde) in zijn jongere jaren!

Om 14.00 mocht GSV nogmaals de aftrap nemen, maar zo flitsend als even daarvoor werd het niet. Wel begonnen de gastheren een stuk scherper en feller aan het duel dan de gasten uit Gelselaar. EGVV viel op door veel slordig balverlies en GSV zat er bovenop. Na twee minuten resulteerde dit in het eerste schot richting het doel van de groen-witten, de bal ging over. Na zes minuten kreeg GSV een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van EGVV. De bal ging langs de muur, maar Dennis wist de bal tegen te houden. De 10 minuten hierna bleef GSV feller en drukte richting de goal van EGVV.

Rond de dertiende minuut kreeg de ploeg uit Gelselaar zijn eerste kans. Uit een corner wist Ronald de bal op het doel van GSV te schieten, de keeper bokste de bal weg. Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen enige mogelijkheden. Met zo’n zeventien minuten op de klok was het wederom GSV dat een schot op doel loste, ook deze keer ging de bal over.

Na eenentwintig minuten wist Jorn met een goede actie zijn man te passeren en gaf de bal voor de goal. Helaas kon Jelle net niet bij de bal waardoor de bal verder voorlangs vloog. Twee minuten later was het wederom Jorn die voor wat vuurwerk zorgde. Hij schoot van afstand, maar de keeper kon de bal weg boksen.Niet veel later was het weer GSV dat een schot richting Dennis produceerde, maar wederom wist hij het schot te keren. Dit was een klasse redding, aangezien de aanvaller de bal voor de goal langs kreeg en van maximaal 7 meter afstand schoot. Ongeveer de afstand waarvan de pupil van de week wel raak schoot.Ook Silard liet iets van zijn aanvallende aspiraties zien in de veertigste minuut. Een voorzet kopte hij richting het doel van GSV, maar ook hier kon de doelman redding brengen. Als je aanvallend kunt koppen als back, ben je niet zomaar een simpel backie.

Net voor rust, in de vierenveertigste minuut, werd Jelle diep gestuurd vanuit het middenveld. Jelle lag op volle snelheid en bleef maar rennen en rennen en rennen en rennen…….  en werd al dan niet aangetikt voor of nadat de verdediger van GSV de bal raakte. De scheidsrechter besloot een penalty te geven. Heerlijk dacht Jelle, eerst een heel stuk gedaan waar ik zo dol op ben, namelijk rennen. En daarna ook nog een strafschop meekrijgen! Jorrit wist deze mogelijkheid koelbloedig af te maken en schoot de bal links onderin de hoek, waar de keeper de andere kant op dook (0-1).

Ook de tweede helft ging het spel op en neer. Daarbij moet wel worden gezegd dat EGVV een licht overwicht had. Echt grote kansen bleven uit, maar mogelijkheden tot kansen waren er genoeg. De grootste kans viel te noteren in de eenenzeventigste minuut. Ronald wist een voorzet met zijn binnenkant schoen te raken, maar de keeper van GSV wist wederom te redden. Uit de counter kwam de bal vanuit het middenveld van GSV diep richting de voorhoede. Matthijs kon de bal net niet wegkoppen waardoor de aanvaller van GSV oog in oog kwam te staan met Dennis. De aanvaller bedacht zich niets en nam de bal met een stuiter op de pantoffel (1-1). Dit doelpunt was een behoorlijke dreun voor de heren uit Gelselaar. Zij hadden immers een overwicht en net daarvoor een grote kans gehad de score uit te bouwen. Vanaf dat moment werd het spel van de groen-witten een stuk slordigere en gehaaster. Er werd meer en meer de lange bal gehanteerd, waar voetballen een betere oplossing leek.

Ook in de laatste fase van de wedstrijd bleef het spel een beetje op en neer gaan. Vooral Biense was hierin, in verdedigend opzicht, een rots in de branding met een aantal cruciale ingrepen. Alsof hij de uitschuifbenen van Ronald had geleend?! Uiteindelijk wist EGVV nog een keer vanaf de rechterkant door te komen via Jelle. De verdediger van GSV moest alles uit de kast halen om nog aan de noodrem te trekken, maar dit lukte. Wat overbleef was een vrije trap voor EGVV, terwijl in de aanval al meer had kunnen zitten. Wesley gaf een perfecte strakke voorzet voor de goal. De bal ging net langs Ronald, maar kwam vol op het hoofd van Jelle. De bal verdween snoeihard in het doel van GSV en zo leken de mannen uit Gelselaar dan toch historie te schrijven (1-2).

Met nog een aantal minuten op de klok probeerde GSV een aantal ballen naar voren te pompen. Telkens kon er iemand van EGVV tussenkomen en leek de buit binnen. Toen de scheidsrechter na enkele seconden blessuretijd affloot, was het dan echt zover…. EGVV wint eindelijk weer eens in Geesteren van GSV!!

Volgende week wacht de volgende derby, namelijk die tegen Diepenheim! EGVV speelt dan thuis, aanvang van de wedstrijd is zoals gebruikelijk 14.00 uur. Tot dan!

Robin ter Maat

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

20' Wissel
28' Wissel
44' Gele kaart
44' Doelpunt (Strafschop) Jorrit Klein Braskamp 0-1

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

65' Wissel Thomas Rensing vervangt Matthias Hilhorst
72' Doelpunt   1-1
87' Wissel Lars Boonk vervangt Robin ter Maat
89' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 1-2