Goede serie DEC'10 D1 ten einde

22 Nov 2014

Na een serie overwinningen op rij moest DEC ’10 D1 zijn meerdere erkennen tegen SVVN D2. De bezoekers wisten wel te scoren, waar dat DEC ’10 niet lukte, en gingen met een 0-1 overwinning terug naar Nijverdal.

DEC ’10 was niet compleet. Luuk van Egteren en Sanne Heutinck waren uitgeleend aanD2 omdat dit team spelers tekort had en keepster Amber Lammertink was een weekend weg met het gezin waar zij deel van uit maakt. Ook bij de tegenstander waren een paar afwezige spelers vervangen door andere.

De eerste helft verliep erg rommelig. De bezoekers hadden een licht veldoverwicht en DEC ’10 speelde niet op zijn best. Dat er tot de rust niet gescoord werd, was mede te danken aan invaller-keeper Maurits Geerdink. Geen van beide verdedigingen en keepers gaven echte grote kansen weg.

Maar na de rust viel dan toch de openingstreffer. Een hoekschop werd afgeslagen en van 25 meter afstand schoot één van de Nijverdalse jongens de bal met een boog in de hoek van het doel.  DEC ’10 probeerde er alles aan te doen om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar SVVN, dat ook al van koploper SVZW D2 had gewonnen, stond dat niet toe. Lotte Elferink was er nog het dichtst bij toen zij in de door scheidsrechter Richard Lansink ruim ingeschatte blessuretijd een schot op doel loste en de keeper van de bezoekers een hoekschop weg moest geven. Het bleef 0-1.