FC Eibergen 5 – EGVV 2 (zat.)

30 Mar 2014

Vandaag was het ideaal weer om te barbecueën, toch moest er gevoetbald worden tegen FC Eibergen 5. De wedstrijd begon wat later dan sommigen hadden gedacht en wat eerder dan anderen dachten.

Vanaf het begin speelde de thuisploeg combinatievoetbal en dat viel niet mee door het hobbelige veld. EGVV probeerde juist via de lange bal te zoeken naar de snelle spitsen André en Hans. Beide tactieken kostten de ploegen veel energie en het was een leuke maar matige pot voetbal.

De eerste helft kwam EGVV op voorsprong door een mooie pass van Paul op Hans die na een goede loopactie de 1-0 op het scorebord zette. Lang kon de Gelselaarse formatie van Jan KB niet van deze voorsprong genieten, omdat door niet resoluut optreden in de verdediging de gelijkmaker nog voor rust op het scorebord kwam te staan.

De tweede periode wisselde de thuisploeg en bracht het haar ervaren spits in. Dit veranderde het spel in het voordeel van FC Eibergen. De thuisploeg begon beter te combineren en EGVV had moeite onder de druk uit te komen en kon de tegendoelpunten niet vermijden. De 2-1 en 3-1 werden beide gemaakt door Klumper, die ook het vierde doelpunt van de thuisploeg voorbereidde.

In de slotfase wordt Hans in 'de 16' met een uchi-mata ten val gebracht en krijgt EGVV een penalty toegekend. Peter neemt de penalty en schiet beheerst raak, hij bepaald de eindstand op 4-2.

EGVV speelde vandaag redelijk goed maar moest zijn meerdere erkennen in FC Eibergen.