EGVV/Diepenheim A1 weet niet te inspireren

22 Mar 2011

Na de verliespartij van vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Rietmolen A1 op het programma.

In de beginfase was er een gelijkopgaande wedstrijd te zien. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. EGVV/Diepenheim A1 had het meeste balbezit maar dit resulteerd niet tot grote kansen. Het spel is van beide kanten enorm rommelig, er is behalve het lekkere weer weinig te genieten voor de neutrale toeschouwer. Na 20 minuten komt Rietmolen op 0-1 voorsprong. Een hoge bal valt binnen de 5 meter en wordt na weifelend optreden van spelers en keeper binnen gekopt. Hielke moet geblesseerd de ploeg verlaten. Elian vervangt hem. Ronald wordt met een goede bal in de diepte weggestuurd. De keeper van Rietmolen komt ver uit zijn doel. Ronald lobt de bal prima over de keeper heen, er wordt gerust met een 1-1 tussenstand.

In de 2e helft is het EGVV/Diepenheim A1 die het initiatief neemt. Jelle KB kan een aantal keer goed het middenveld in steken, maar vergeet op de beslissende momenten de juiste keuzes te maken. Een speler van Rietmolen kan tussen 3 verdedigers van de thuisploeg aangespeeld worden. Deze speler legt de bal breed op de fysiek sterke aanvoerder. Hij maakt handig gebruik van de geboden ruimte en schiet de bal hard in de touwen. Arnold kan een aantal keer op snelheid in de diepte worden weggestuurd, maar mist de overtuiging in de afronding. Jelle B geeft aan niet door te kunnen spelen, de inmiddels overgekomen Jorn Meutstege van de C1 vervangt hem. Een voorzit van de linkerkant beland tegen een been van een speler van Rietmolen A1. De speler raakt de bal ongelukkig, waardoor de bal via de binnenkant van de paal in het doel gaat. Na de sterke openingsfase na rust vergeet EGVV/Diepenheim A1 te voetballen. Er wordt niet kort genoeg gezeten op de tegenstander, en er is veel onrust in balbezit. Een aanvaller van Rietmolen A1 kruist goed de 16 meter binnen. Elian is iets te laat bij de bal, waardoor hij de speler op randje zestienmeter onderuit haalt. De scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip. Pascal stopt de penalty met een prima redding.

De scheidsrechter fluit voor het laatste fluitsignaal. Zo krijgen beide ploegen een puntje.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen HSC ’21 A2. Het wordt weer eens tijd voor de broodnodige 3 punten. We trappen om 14:30 af op “Sportpark Groot Scholtenhagen” in Haaksbergen.