EGVV/Diepenheim A1 pakt weer eens de volle drie punten

27 Mar 2011

Na vorige week de punten te moeten delen met Rietmolen A1 stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen het iets hoger genoteerde HSC’21 A2 op het programma.

De openingsfase was duidelijk voor EGVV/Diepenheim A1, de tegenstander werd snel onder druk gezet maar dit resulteert niet direct tot grote kansen. Het moeilijk te bespelen veld zorgt ervoor dat beide ploegen onrustig in balbezit zijn. Biense, die vandaag centraal op middenveld geposteerd staat, weet met een goede bal Arnold te bereiken. Arnold schiet de bal hard over. Een schot van een speler van HSC’21 beland boven op de lat. Ronald krijgt de bal na een halve omhaal tegen zijn been zodat de keeper de bal op kan pakken. Verder kent de eerste helft weinig hoogtepunten. Er wordt gerust met een 0-0 tussenstand.

In de 2e helft wordt HSC’21 direct onder druk gezet. De inmiddels ingevallen Jelles komt een aantal keer prima door aan de linkerkant. Het spel wordt harder, er volgen enkele forse overtredingen aan beide kanten. De scheidsrechter grijpt in door een speler van HSC’21 met 5 minuten weg te sturen. Ronald wordt word in de diepte weggestuurd. Hij komt alleen voor de keeper te staan. Helaas schiet hij de bal aan de verkeerde kant langs de paal. De keeper van HSC’21 maakt de gehele wedstrijd al geen sterke indruk, toch weet hij de bal goed te vangen na een hoge voorzet. Hij probeert het spel snel voort te zetten, maar schiet de bal pardoes tegen het achterwerk van Ronald. De bal vliegt hard in de touwen. De voorsprong voor de mannen uit Diepenheim en Gelselaar is een feit. Na een goed genomen vrije trap krijgt een speler van HSC’21 een vrije kopkans. Iedereen telt het doelpunt, maar Pascal weet met een katachtige reactie de bal voor de lijn weg te halen. HSC’21 schuift een verdediger door om nog wat te forceren. Er ontstaat ruimte achter de verdediging van de thuisclub. Jelles komt één op één met de keeper te staan, maar weet het duel niet in het slot te gooien.

Na ruim 95 minuten fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een goede overwinning door hard werken en gedisciplineerd spel. Het enige dat de ploeg te verwijten valt is dat het duel niet eerder in het slot werd gegooid.

Volgende week staat geen wedstrijd gepland. Zo kunnen de jongens met lichte pijntjes weer herstellen. Er bestaat een mogelijkheid dat er nog een wedstrijd ingelast wordt. Houd dus de website in de gaten!