EGVV/Diepenheim A1 pakt verdiend een punt

22 Mar 2011

Nadat vorige week een degelijke overwinning werd geboekt op HSC’21, mocht de A1 dit weekend voor de beker aantreden tegen Juliana '32 A1. Het kon een lastige wedstrijd worden, want het team uit Hengelo voert de ranglijst aan in de 2e klasse F. Er moest door EGVV/Diepenheim A1 met 4-0 gewonnen worden om verder te kunnen bekeren.

De trainer Bennie “Baas B” Bloemen, wilde een aantal speelstijlen proberen in deze bekerwedstrijd. Er werd afgesproken dat er de eerste 20 minuten terughoudend werd verdedigd bij balbezit tegenstander. Daarna zou het juist andersom worden en zou er veel gejaagd moeten worden op de bal. Verder waren er weinig verassingen te bespeuren in de opstelling. Jelle Bloemen was niet opgenomen in de selectie, omdat hij kampt met een knieblessure. Assistent-trainer Jorrit, had zelf bekerverplichtingen dus was vandaag ook afwezig.

Verscheidene jongens vonden het al “handschoenenweer” dus links en rechts werden deze uit de tas getoverd. Op een koud en nat “Sportpark de Koppel” werd om half 3 afgetrapt. De tactiek van de trainer pakte goed uit. Juliana wist niet wat het met de ruimte achterin moest doen en vond het lastig om op te bouwen. De jongens van EGVV en Diepenheim hadden daar minder moeite mee en er werd redelijk gecombineerd. Hieruit volgde dan ook de openingstreffer van de middag. Via combinatievoetbal belandde de bal bij Ronald. Hij zocht zijn tegenstander op en stuurde hem het bos in met een panna, daarna plaatste hij de bal met zijn chocoladebeen in de linkerbovenhoek.

Na 20 minuten moest er druk worden gezet volgens de trainer, maar dat werkte niet goed. Het werd onrustig en dat resulteerde in kansen voor Juliana. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker een feit was. Jan Willem wilde de bal over de achterlijn laten lopen maar daar dacht een tegenstander anders over. Hij veroverde de bal en legde hem terug op de penaltystip, waar zijn medespeler de bal rustig in het doel plaatste. Hierbij was het nog niet afgelopen, de 1-2 volgde vlak daarna. Er werd bij een counter verkeerd uitgestapt door de verdedigers, waardoor een aanvaller van de tegenstander vrij kwam en niet faalde oog in oog met de keeper. Grensrechter Bouke stak zijn vlag op voor buitenspel, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. EGVV/Diepenheim was de weg helemaal kwijt waardoor het ook nog eens 1-3 werd. Roy verspeelde de bal waarna de bal naar voren werd geschoten, hier timede Douwe verkeerd en verloor Jelle Klein Braskamp de bal aan de spits van de tegenstander, deze kon dus alleen op de keeper aflopen om de 1-3 aan te tekenen. Dit was tevens de ruststand

Na de rust pakte de thuisploeg het voetbal weer op. Dit leidde niet tot grote kansen en het spel was redelijk in evenwicht. Wel werd er nu meer de lange bal gehanteerd, omdat het voetballen moeilijker werd. De gelijkmaker viel wat gelukkig. De keeper van Juliana schatte een vrije trap van Arnold niet goed in waardoor de bal, nog wel via de keeper, in het doel verdween. Hierna rook EGVV/Diepenheim A1 de kans om nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Roy werd nog op de bon geslingerd voor vasthouden en een tegenstander kreeg ook een gele prent, voor het van achteren tackelen op Biense. Lange tijd leek het of de gelijkmaker niet meer zou vallen, maar dit gebeurde toch. Biense maakte een loopactie richting het doel van de tegenstander waar hij werd bediend met een vrije trap. Hij kwam echter niet aan schieten toe omdat hij in het strafschopgebied uit balans werd gebracht door een tegenstander, penalty! Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty niet bijster goed in. Toch was het wel genoeg om de 3-3 op het bord te zetten. Jelle Klein Braskamp pakte ook nog een gele kaart mee. Hij moest ingrijpen omdat rechtsback Douwe zat te slapen. Volgens sommigen had het een rode kaart kunnen zijn, maar deze gaf de scheids net zoals aan de andere kant niet. Hierbij ontstond nog een klein opstootje waar wat over en weer werd geduwd. De wedstrijd werd duidelijk harder en de scheidsrechter vond het dus niet nodig om blessuretijd bij te tellen.

Bennie Bloemen was zeer tevreden met het gelijke spel, en vond dat de A1 zich na de rust goed terug had geknokt. Volgende week wordt er om 14.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen WVV ’34 A1.