Wedstrijdverslagen

EGVV/Diepenheim A1 pakt belangrijke 3 punten

22 Mar 2011

Na de 3-3 gelijk spel van vorige week voor de beker stond er deze week weer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma en wel uit tegen WVV’31 A1. het zou een leuke wedstrijd kunnen worden en waar we de punten konden pakken.

Half 1 zaten de Diepenheimse jongens als strak in pak aan de stamtafel te praten over de tegenstander van vandaag en natuurlijk over de voorgaande avond. Het wachten was weer eens op de Gelselaarse boys die dachten dat het kwart voor 1 was. hier was wat verwarring over maar niemand hoefde bij aanvoerder en penningmeester Ronald te betalen. Er was nog net iets tijd om even snel naar boven te gaan voor een korte voorbespreking. Hier werd de opstelling bekend en werden de taken weer verdeeld. Robert afkomstig van de A2 stond gelijk basis omdat de A1 selectie niet al te groot was dit kwam door blessures van Jelle B en Hielke (die wel mee ging als 14de man) ook was Jelles niet aanwezig die had een ballonvaart, we hopen voor hem dat hij het regenpak mee had. De tactiek was duidelijk en we moesten en zouden punten pakken.

Eenmaal aangekomen in Hengevelde werd het kunstgras eens even goed bekeken want daar zou de wedstrijd op plaats vinden. Ook tijdens de warming-up was het even wennen maar al snel werd al duidelijk dat er prima op gevoetbald kon worden. 2 uur klonk het eerste fluitsignaal en kon er worden afgetrapt. Diepenheim/ EGVV A1 liet de jongens van WVV wat combineren achterin en zodra ze over de middellijn kwamen werd er druk gezet. Deze speeltactiek ging prima WVV kreeg wat kansen maar deze waren niet gevaarlijk. Diepenheim/EGVV A1 counterde op sommige momenten erg goed, hier uit kwamen kansen die Ronald na 15 min goed benutte een prachtig doelpunt die hij knap binnen schoot. Het doepunt gaf de jongens zelfvertrouwen en hierdoor werd er met vlagen prima getikt. Door wat mooie combinaties aan de rechterkant kwam Arnold tot scoren. De aanval begon bij een opbouwende JW die van achteruit een vragende Arnold in speelde die hem weer kon kaatsen op Gijs. Gijs gaf de bal richting Ronald en die kon hem zo inspelen op Arnold die niet twijfelde en haalde de trekker over. 0-2 ! Het was duidelijk dat Ronald zijn dag had hij wist maar liefst in de eerst helft nog 3 keer te scoren. Het ene doelpunt nog mooier dan de ander. De spit van WVV kon dit ook en wist in de eerste helft ook nog een doelpuntje te pakken. Door een miscommunicatie in de verdediging kon er en lange bal zo maar bij de spits in de voeten komen die de bal daarna strak in de lange hoek schoot.

Met een 1-5 stand werd er gerust. De technische staf was niet ontevreden alleen werd er wel gewaarschuwd dat we er voor opmoesten passen dat we niet te overmoedig zouden worden. Bennie zei dat ze nu druk zouden gaan zetten en dat we er strak op moesten zitten. Arnold had wat last van buikkrampjes en gaf aan dat die wou wisselen maar hij moest het nog even proberen van Baas B want Elian werd eerst nog gewisseld voor Jesper.

Na rust kwam WVV zoals verwacht sterk uit de kleedkamer. Ze gingen erg aanvallend voetballen en probeerde druk te zetten op de verdediging. Doordat Roy de mid- mid van hun een aantal keer liet lopen kregen ze kansen. Maar deze werden niet goed benut of werden ze goed gestopt door keeper Elkink. WVV kreeg ook aardig wat hoekschoppen hier uit kwam dan ook de 2-5. een hoekschop van de rechterkant kwam hoog over, Pascal schreeuwde hard LOS het schreeuwen deed die prima alleen jammer was dat die de bal ook los liet en kon die zo worden ingetikt door een WVV schoen. De rest van de 2de helft werd er slecht gevoetbald door Diepenheim/ EGVV A1 en was het alleen maar verdedigen. WVV bleef goed druk zetten en dat leverde ze dan ook nog een doelpunt op. 3-5 Pascal en Biense wisten het ook nog spannend te maken op het laats. Pascal gooide een bovenhandse bal op het stuiterende kunstgras richting Biense waardoor Biense nog in de problemen kwam maar dit gelukkig herstelde. De Scheidsrechter vond het bij een 3-5 uitslag ook wel goed geweest en beëindigde de wedstrijd.

Al met al een leuk en natte middag met in de eerste helft af en toe goed voetbal. Maar het belangrijkste de 3 punten! Volgende week zaterdag speelt Diepenheim/EGVV A1 thuis tegen Lochem SP A2. altijd leuk dus komt allen kijken.