EGVV wint ook de terugwedstrijd tegen Haarlo

15 May 2018

Afgelopen zondag stond de return, tegen Haarlo, op het programma. Na een moeizame 0-1 winst in de heenwedstrijd, moesten de heren uit Gelselaar uit een ander vaatje tappen, om ook deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. Ten opzichte van de vorige wedstrijd waren er een aantal wijzigingen in de basis. Lars was geblesseerd geraakt aan zijn knie en Dennis voelde tijdens de warming-up dat het niet goed zat met zijn hamstring. Reservekeeper Marco kon dus zijn opwachting maken in het basiselftal.  Verder waren Matthijs en Silard terug van een blessure en had EGVV weer de beschikking over Jorrit. De aanvoerder was er even tussenuit geweest om, samen met zijn dame, in Amerika de ‘route 69’  te bewonderen. Raymon maakte de selectie compleet.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt en vanaf het eerste fluitsignaal was EGVV geconcentreerd en speelde vol passie en beleving. Dit resulteerde na 45 seconden in de eerste mogelijkheid. Een hoge bal kwam bij Ronald terecht, hij kopte net naast het doel van de Haarlo goalie. Doordat EGVV de druk er vol op hield, kwamen de gasten niet aan voetballen toe. Na een goede twee minuten was het Thomas die de keeper met een heus ‘Cristianoschot’ testte, de doelman kon de bal voor de doellijn keren.

Haarlo wist in de eerste fase niet verder te komen dan een aantal lange ballen die net over de middenlijn terecht kwamen. Na vijf minuten was het Jelle met een goede pass richting Matthias, het schot van Matthias werd van de doellijn gehaald. Niet veel later was er een corner voor EGVV via Robin. De corner was misschien wel de slechtste voorzet van de middag, maar toch wist Jelle de bal uit de stuiter, over de doellijn van Haarlo te werken (1-0).

Na een goede tien minuten was het Haarlo dat uitbrak en een corner verdiende. Uit deze corner wisten de bezoekers echter niets te halen. Uit de counter kwam de bal bij Robin, die op zijn beurt Matthias wist te bereiken. Helaas werd de bal net naast het doel gekopt, maar de kansen bleven komen voor EGVV. Met name omdat de ploeg uit Gelselaar er kort op zat en met veel beweging speelde. Constant kwamen de backs Jelles en Wesley met drive over de flanken, dit leverde de nodige problemen op voor de bezoekers.

Na een goede aanval vanaf de rechterkant wist Jelle de bal voor te zetten op Ronald. De spits wist vakkundig af te werken en zo stond na 14 minuten de 2-0 op het scorebord. Haarlo kwam tussendoor een aantal keren iets meer in balbezit op de helft van EGVV. Ze wisten de bal iets langer vast te houden, maar door geconcentreerd verdedigen leverde het niet al teveel op. Met achttien minuten op de klok was het Jelle die een voorzet op Ronald gaf. De keeper kon de bal ternauwernood verwerken tot corner. Na een goed half uur was het Jorn die met een afstandsschot de bal net naast het doel schoot. Niet veel later was het Thomas die met een geplaatst schot de keeper wist te verrassen, maar helaas spatte de poging op de lat uiteen. Een minuut later was het Matthias die met een goede individuele actie de derde goal van EGVV maakte (3-0).

In de rust werd er even genoten van het vertoonde spel, maar ook zeker gepraat over het op de hoede zijn en scherp blijven. EGVV heeft dit seizoen vaker een goed eerste helft gespeeld maar kon dit de tweede helft dan niet meer bolwerken.

In de beginfase van de tweede helft was het spel erg rommelig en werd een stuk minder gevoetbald. Jorn kwam met een goede actie door vanaf de linkerkant en gaf een voorzet richting de spitsen. De afvallende bal kwam voor de voeten van Robin, zijn schot ging over. Haarlo kwam iets beter in de wedstrijd met een aantal gevaarlijke counters omdat de organisatie bij EGVV een niet meer klopte. Marco moest in deze fase een aantal keren proberen zijn doel schoon te houden. In de vierenvijftigste minuut schoot een aanvaller van Haarlo richting het doel van EGVV. Marco kon er een hand tegenaan zetten, in de rebound kopte Haarlo de bal tegen de lat.

Het spel bleef rommelig met af en toe een mogelijkheid voor een van beide ploegen. In de vijfenzestigste minuut kwam de spits van Haarlo door aan de rechterkant. Uit een vrijwel onmogelijke hoek wist hij de bal echter nog op de kruising te schieten. Dit leek een soort wake up call voor de mannen uit Gelselaar. Na deze mogelijkheid kreeg EGVV het spel weer iets meer in handen. Dit ging gepaard met een wissel, Jorrit maakte zijn rentree en verving Thomas.

Na zeventigminuten lag het aan de linkerkant behoorlijk open, Matthias kon doorstomen richting het doelgebied van de tegenstander. Ronald stond voor de goal om de bal te ontvangen maar mistte de rust of had teveel rust om de bal in de touwen te knallen. We gaan het nu maar niet hebben over een ‘Rosheuveltje’..

Na een lange bal richting Matthias, schoot het bij de aanvaller in zijn rug. “Iets met scheef lopen en groeien verklaarde de aanvaller na de wedstrijd. Even een zooltje in de schoen en klaar”. Raymon verving Matthias.

Niet veel later wist Ronald alsnog zijn tweede van de middag te maken en werd zo zowel de schlemiel als held van de middag (4-0). In de slotfase maakte Ronald nog bijna zijn derde doelpunt, ware het niet dat de bal door het effect net van de goal afdraaide.

Al met al kan EGVV terugkijken op een prima eerste helft en een zwakkere tweede helft. Door dit resultaat werd de derde wedstrijd op rij gewonnen en doen de groen-witten nog volop mee voor de tweede periode. Komende donderdag 17 mei, staat de thuiswedstrijd tegen Bredevoort op het programma (aanvang 19.45 uur). Wees welkom en juich EGVV naar de volgende overwinning!

Robin ter Maat

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

7' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 1-0
14' Doelpunt Ronald Zieverink 2-0
36' Doelpunt Matthias Hilhorst 3-0
46' Gele kaart

45'

Einde Periode

Wissel

45'

Aftrap

50' Gele kaart
56' Gele kaart
68' Wissel Jorrit Klein Braskamp vervangt Thomas Rensing
79' Wissel Raymon Klarenberg vervangt Matthias Hilorst
83' Doelpunt Ronald Zieverink 4-0