EGVV weet toch een punt mee te nemen uit Zelhem.

06 Feb 2020

Op een kletsnatte zondagmiddag 2 februari 2020 stond op sportpark De Pol de wedstrijd tussen Zelhem en EGVV op het programma in de 5e klasse B. Door de vele regen was het vooraf nog even spannend of de wedstrijd wel doorgang kon vinden. Het veld was behoorlijk sappig, maar desondanks werd er gewoon gespeeld.

Voor beide teams was het vandaag een belangrijke pot. Bij winst kon Zelhem hun afstand tot EGVV vergroten en daarmee de tweede plek verstevigen. EGVV had de drie punten juist nodig om het gat met de directe concurrent Zelhem te dichten.

Bij de eerdere ontmoeting dit seizoen boekten de6 jongens uit Gelselaar een ruime zege. Op 19 september 2019 werd Zelhem met 3-0 verslagen, waarbij zelfs Thomas Rensing het net wist te vinden. Ondanks deze ruime overwinning was EGVV er zich van bewust dat het vandaag een lastige pot zou worden. Zelhem leek zijn draai in de 5e klasse B gevonden te hebben en wist de afgelopen 9 wedstrijden ongeslagen te blijven. En bovendien, Thomas Rensing was nog geblesseerd. Verder had trainer Tim Kollen de beschikking over een fitte selectie.

Om 14:00 uur floot scheidsrechter Hup voor het begin van de wedstrijd. Zelhem liet gelijk zien wat hun intentie was. Met een aantal goede passes vanuit het midden werd de Gelselaarse defensie al vanaf het begin op de proef gesteld. Gaandeweg de eerste helft kwam EGVV wat beter in de wedstrijd, via de flanken werd de bal een aantal keer gevaarlijk voor gegeven. In de 30e minuut was het echter Zelhem dat de score opende. Na wat onhandig uitverdedigen belandde de bal in de voeten van een speler van Zelhem, die van deze fout kon te profiteren met een afstandsschot, de thuisploeg leidde met 1-0. Slechts enkele minuten later was het bijna weer raak. Wederom slordig balverlies achterin zorgt ervoor dat Zelhem met een splijtende dieptepass gevaarlijk kon worden. Met een beetje geluk wordt er geen strafschop gegeven als Jelles probeert de aanval af te stoppen. De voorzet is uiteindelijk niet strak genoeg waardoor Marco redding kan brengen.

Tijdens de thee geeft Tim Kollen aan dat hij redelijk tevreden is met het vertoonde spel. Er wordt met vlagen goed gevoetbald, het ontbreekt alleen nog aan wat durf om middels combinaties op het middenveld het spel te maken. Hij is er samen met de spelers van overtuigd dat we de tweede helft meer kunnen laten zien, om zo de wedstrijd alsnog naar onze hand te zetten.

Dit vertrouwen wordt al snel in de tweede helft flink op de proef gesteld. In de 50e minuut resulteert een aanval door EGVV via de rechterkant in balverlies. Zelhem weet de bal met wat geluk snel naar voren te brengen. De diep gestuurde linksbuiten is de Gelselaarse verdediging te snel af, waardoor de counteraanval zorgt voor een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Ondanks deze snelle tegengoal leek EGVV niet van zijn stuk gebracht. De mannen uit Gelselaar toonden hun veerkracht en werden met goed voetbal een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Zelhem. In de 63e minuut lukt het Jorrit om dit om te zetten in een doelpunt, hij schuift de bal beheerst binnen van korte afstand, 2-1.

Zelhem lijkt aangedaan door deze tegengoal en begint slordiger te voetballen. EGVV blijft hoog druk zetten, wat al gauw resulteert in de volgende grote kans. Matthias raakt met een goede kopbal de lat. Even later weet Matthias wel tot scoren te komen, hij zorgt na een snelle aanval voor de 2-2. Op dit moment van de wedstrijd zijn de betere kansen voor EGVV. Desalniettemin komt Zelhem wederom op voorsprong. Matthijs krijgt de bal uit een corner ongelukkig tegen zijn been en ziet hoe hij daarmee zijn eigen doelman passeert. Na deze 3-2 achterstand besluit Tim aanvallender te spelen. Achterin wordt 1-op-1 gespeeld en Niels Haarman komt in de ploeg voor Biense. Deze wissel blijkt goed uit te pakken, als laat in de wedstrijd Niels diep wordt gestuurd. Hij weet de bal goed af te leggen op Matthias, die hem vervolgens koel afrondt. Aan de zijlijn ging een vlag omhoog, Niels zou buitenspel hebben gestaan. Of dit ook echt het geval was zullen we nooit zeker weten, maar de scheidsrechter was in ieder geval van mening dat het geen buitenspel was. De mannen van Zelhem dachten hier duidelijk anders over, maar na luid protest bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing, de 3-3 was een feit. Kort hierna floot Hup voor het laatste fluitsignaal.

Al met al was het een terecht gelijkspel. EGVV kan met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd, op aantal slordigheden waardoor de tegengoals werden veroorzaakt na. Het belangrijkste is dat we een punt hebben overgehouden aan deze belangrijke wedstrijd, zodat we nog volop meedoen met de race om de bovenste plekken.

Zondag 9 februari 2020 staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 9, DEO op het programma. Nou maar hopen dat het weer dan iets beter is.