EGVV verliest van buurman Diepenheim

22 Nov 2018

Na een jaar afwezigheid stond de wedstrijd tegen Diepenheim weer op het programma. Diepenheim wist zich vorig seizoen niet te handhaven in de 4e klasse, waarmee beide teams weer tegen elkaar uitkomen in de 5e klasse.
Bijna alle spelers van beide elftallen hebben samen gespeeld in de jeugd. De jeugdafdeling van EGVV en Diepenheim werken alweer meerdere jaren samen. Vandaag niet samen met elkaar, maar tegen elkaar. Genoeg ingrediënten voor een mooi affiche!

EGVV komt goed uit de startblokken, na een goede actie van Jorn wordt al na 3 minuten de 1-0 gescoord. Waar EGVV probeert om de voorsprong uit te breiden komt Diepenheim na 10 minuten op gelijke hoogte. Dennis speelt de bal ongelukkig bij de spits van Diepenheim in de voeten, die wel raad weet met dit buitenkansje. Matthias krijgt een goede kans, maar schiet de bal jammerlijk voorlangs.

Diepenheim staat positioneel goed opgesteld, waardoor EGVV niet in haar spel komt. Dit resulteert na 30 minuten spelen in de voorsprong voor de blauw-witten. Een cornerbal wordt knap binnengekopt. Diepenheim krijgt vlak voor rust een vrije trap aan de zijkant van het veld, de bal wordt goed bij de tweede paal binnen gedraaid. Na weifelend optreden in de EGVV-defensie beland de bal in de lange hoek.

In de tweede helft is eenzelfde spelbeeld te zien. De gastheren proberen via de balvaste spits met daaronder bewegende middenvelders aan het voetballen te komen. EGVV probeert van achteruit te voetballen, maar bereikt haar middenvelders zelden. Na een lage corner kopt Jelle de bal knap in bij de eerste paal, 2-3! Waar EGVV probeert om terug te komen in de wedstrijd, maakt Diepenheim 5 minuten later de 2-4.

EGVV probeert terug te komen in de wedstrijd, maar behoudens enkele mogelijkheden aan beide kanten wordt er niet meer gescoord. Na een sportieve wedstrijd aan beide kanten fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.
De komende weken staan een aantal belangrijke wedstrijden op het programma tegen ploegen die hoog genoteerd staan op de ranglijst. Eén ding is duidelijk: er zal voetballend meer gebracht moeten worden en tegendoelpunten zullen minder gemakkelijk weggegeven moeten worden.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit op het programma. Hoeve Vooruit sleepte zondag in extremis de eerste periode binnen. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark ’t Meuken. Alle steun is vanzelfsprekend van harte welkom!

Jorrit Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

3' Doelpunt Jorn Meutstege 0-1
10' Doelpunt   1-1
30' Doelpunt   1-2
43' Doelpunt   1-3

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

53' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 2-3
57' Doelpunt   2-4