EGVV verlies terecht bij Haaksbergen

03 Oct 2019

Op zondag 29 september 2019 stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen vv Haaskbergen 1 op het programma voor EGVV 1. Met de wedstrijd van vorig jaar nog in het achterhoofd (al snel was er een 0-3 voorsprong, maar uiteindelijk werd er met 4-3 verloren) moest het dit jaar beter om 6 uit 2 op de ranglijst te zetten.

De selectie was nagenoeg compleet waardoor Jurian, Jari en ouwe rot Dinand op de bank begonnen. De scheidsrechter van dienst was deze middag de bekende A. Hayta. Om 5 minuten na 2 mocht 'vvH' beginnen aan de wedstrijd.

Het begin was van beide teams afwachtend waardoor er niet veel kansen waren. Haaksbergen had veel de bal en probeerde een gat in de defensie van EGVV te vinden. Dit lukte uiteindelijk halverwege de eerste helft. Na een fout achterin bij EGVV kreeg de spits van Haaksbergen de bal en kon op het doel af lopen. Toegesnelde verdedigers van EGVV kwam te laat om een achterstand te voorkomen: 1-0.

Hierna kwam EGVV iets beter in het spel waarna het ook al snel raak was. Matthias kreeg na een goede pass van Jorrit de bal op randje 16 en schoot de bal geweldig onderin de lange hoek: 1-1. Een gelijke ruststand leek hiermee in de maak, maar niets was minder waar. Na slecht verdedigen kwam de goede linksbuiten van Haaksbergen alleen voor Marco waarna hij met een stiftje in de korte hoek binnen schoot: 2-1. Dit was dus ook de ruststand.

In de rust werd aangegeven dat het scherper en beter moest bij EGVV. Na 2 minuten in de tweede helft ging het echter alweer mis. Een vrije trap op 18 meter van het doel werd goed in de lange hoek geschoten: 3-1 dus. EGVV probeerde het daarna wel maar er werd te slecht gespeeld en er werden te weinig duels gewonnen om het Haaksbergen lastig te maken. Ook de ingevallen wissels (Jari kwam er in voor Thomas en Jurian verving de geblesseerd geraakte Silard) konden het tij niet keren. 10 minuten voor tijd werd het zelfs 4-1 toen de linksbuiten van Haaksbergen de verdedigers van EGVV weer te slim af was. In de blessuretijd kon Jelle met een goede kopbal vanuit een voorzet van Jelles nog wel de 4-2 maken, maar verder kwam EGVV niet. Helaas een verloren wedstrijd.

Voor EGVV zaak om zich te herstellen van deze slechte wedstrijd en om volgende week beter voor de dag te komen. Dan wordt er aangetreden tegen SP Rekken. Zij gaan momenteel alleen aan kop na 2 overwinningen na evenzoveel wedstrijden. Allemaal tot dan!