EGVV trekt wedstrijd bij Bornerbroek in tweede helft naar zich toe

04 Dec 2018

Afgelopen zondag stond het uitduel tegen Bornerbroek op het programma. Voor velen de grote onbekende in 5b. Bornerbroek stond met 10 punten na 9 wedstrijden op een 8e plaats, EGVV strijd nog altijd mee in de subtop (3 t/m 6). EGVV moest het vandaag doen zonder Biense Klein Braskamp en Silard Meutstege. Voor hen waren Jesper Ligtenberg en Niels Haarman er weer bij. Met de lastige uitwedstrijd van aankomende zondag op het programma tegen koploper Neede en om aansluiting te houden in de subtop was er maar één taak voor EGVV en dat was winnen! Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark t’Brook.

EGVV kende een moeizame start van de eerste helft. De groenhemden hadden moeite met hoe Bornerbroek stond en wisten daar niet de juiste invulling aan te geven. Ook was er weinig rust aan de bal en was de tweede bal veelal voor Bornerbroek. In de eerste helft werden er dan aan beide kanten weinig tot geen kans gecreëerd. EGVV was niet in beste doen, maar Bornerbroek was ook niet bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo was de eerste helft een gelijk opgaande strijd zonder hoogstaand voetbal. Het grootste gevaar in de eerste helft ontstond 1 minuut voor rust. De spits van Bornerbroek krijgt de bal ingespeeld en maakt zijn actie op de achterlijn, waarna hij de bal achter doelman Dennis Willems weet te schieten. Maar op het moment van inspelen stond de spits van Bornerbroek buitenspel en werd het doelpunt terecht afgekeurd. Zo werd er gerust met een 0-0 stand.

In de rust werd nog maar eens aangegeven dat het belangrijk was dat in wedstrijden waar het voetbal minder is dat er voor elkaar gewerkt wordt en dat er duels gewonnen worden. Daarnaast zet trainer Tim Kollen het de tweede helft iets anders neer, Jelle en Wesley switchen van kant om zo meer duidelijkheid te creëren.

De bespreking in de rust heeft EGVV zichtbaar goed gedaan want de 2e helft pakt EGVV de wedstrijd gelijk beter op. Men weet elkaar beter te vinden en is ook gelijk dreigend. Het eerste doelpunt laat dan ook niet lang op zicht wachten in de 2e helft. In de 52e minuut ontvangt Robin ter Maat de bal op randje zestien, met een harde schuiver rechtsonder in de hoek verschalkt hij de doelman van Bornerbroek, 0-1. Heel lang heeft EGVV niet van deze voorsprong kunnen genieten, want amper 2 minuten later ligt de bal aan de andere kant op de stip. Matthijs Heinemans brengt de spits ten val in de zestien en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Dennis Willems zat er nog kort bij, maar de spits schiet te bal hard genoeg binnen om de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1. Vervolgens weet Bornerbroek zelfs op voorsprong te komen. Dit maal trekt Jorrit Klein Braskamp aan de noodrem net buiten de zestien, vrije trap. Wat ongelukkig verdwijnt de bal in het doel, 2-1. EGVV laat de kop niet hangen na deze tegenslag en als team wordt de wedstrijd opgepakt en is het het laatse half uur veelal gevaarlijk. De gelijkmaker valt dan ook in de 65e minuut. Ronald Zieverink is attent en tikt de bal binnen, 2-2. 10 minuten voor tijd komt EGVV weer op voorsprong, Jelle Klein Braskamp wordt  gevloerd in de zestien en ook ditmaal wijst de arbiter naar de stip. Jorrit Klein Braskamp blijft koelbloedig en schuift de bal binnen, 2-3. EGVV blijft ook hierna doordrukken. Lars Boonk maakt met een mooie actie de 2-4 denkt hij, maar de resolute scheidsrechter bepaald vanaf 20 meter dat de bal niet over de lijn is geweest. Maar Lars Boonk zal Lars Boonk niet zijn op zijn revanche te halen. In de 90e minuut schiet Jelle Klein Braskamp vanaf 30 meter voor een leeg doel op de paal, en ja hoor de attente Lars Boonk maakt het af en gooit de wedstrijd op slot, 2-4.

Op basis van de tweede helft een zeer terechte overwinning voor EGVV. Na Hoeve Vooruit weer een goede teamprestatie van EGVV. Aanstaande zondag staat Neede thuis op het programma. De ongeslagen koploper uit 5b heeft het traditiegetrouw lastig in Gelselaar. Bij winst of gelijkspel doet EGVV goede zaken in de subtop. Komt allen, as zondag 14.00 op sportpark de Benneker, tot dan!