EGVV te sterk voor Bredevoort

21 May 2018

Afgelopen donderdag, 17 mei 2018 stond de wedstrijd tegen Bredevoort op het programma. Uit werd het 0-1 en ook donderdag moest er gewonnen worden om nacompetitie in het zicht te houden. De vaste selectie was aanwezig, op de geblesseerde Lars na. Raymon vulde de selectie aan en ook Marco was weer aanwezig als reservekeeper.

19:45 was het dan zo ver en werd er afgetrapt. Hierbij werd het duidelijk dat Bredevoort graag een verzorgde opbouw wilde voeren, maar al snel had Jorrit de mensen op de juiste plek staan waardoor dit onmogelijk gemaakt werd. Aan beide kanten waren er wat mogelijkheden, namens EGVV voor Jelle en Matthias. De mogelijkheden van Bredevoort mistten richting en gingen veelal naast.

Na meerdere aanzetten van EGVV komt het dan in de 21ste minuut kwam EGVV op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Wesley op Jelle, die knap tegendraads binnen kopt. Tot aan de rust blijft het redelijk gelijk opgaand, waar EGVV niet veel weg geeft en zelf verzuimt afstand te nemen, met als grootste kans dat Matthias de paal raakt na een goede aanval. Verder valt nog te melden dat Jelle zijn enkel dubbel klapte en helaas uitviel nog voor rust. Robin werd daarop ingebracht.

Na de rust gaat EGVV voortvarend van start na een enorme kans voor Matthias, de keeper redt echter knap. Bredevoort trachtte de 1-1 te maken met een goede aanval, maar het schot kon onschadelijk gemaakt worden door Dennis. EGVV trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe, met onder meer goed voetbal in de tweede helft.

Hierna volgde de beslissing in de wedstrijd. Het was wederom Wesley met een afgemeten voorzet, op een speler van Bredevoort! Een ‘Wimpie’, een eigen doelpunt dus. Jorrit claimde na de wedstrijd nog de bal schampte alvorens de speler van Bredevoort in eigen goal schoot, maar dat was door de schrijver van dit verslag (de keeper) niet te zien… Dus dat nemen we voor het gemak maar aan.

Het verzet was gebroken en EGVV voetbalde zich eenvoudig onder de afgenomen druk van Bredevoort uit. Een schot van Jorn werd van de lijn gehaald, een schot van Matthias ging net naast. Uit een standaard situatie moest de volgende goal komen, een goede corner van Robin werd knap binnen gekopt door Ronald.

Het verzet was helemaal gebroken, waarop Biense zijn kansen op zijn eerste goal van het seizoen toe zag nemen. Biense rook zijn kans, schoof in, zet een goede aanval op en na de bal afgegeven te hebben in op Raymon die daardoor in kansrijke positie kwam… Ondertussen positioneerde Biense zich op een uitstekende plek (en vrij wel te verstaan). Raymon, onzelfzuchtig dat hij is, geeft een afgemeten voorzet op Biense die op kleine afstand de bal voor het intikken had. Die besloot echter een Ronnie (Rosheuvel) te pullen en schiet de bal over. Dat hele eind dus voor niks gelopen…

Jorn kon helaas zijn goede wedstrijd ook niet bekronen met een doelpunt na wederom een goede individuele actie, de keeper redde hier namelijk stijlvol op. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Raymon, die nu maar zelf voor het schot ging. Deze ging nipt voorlangs.

Een uitstekende overwinning, waarin niet veel werd weggeven en zelf voldoende gecreëerd. Hierdoor hebben we alles in eigen hand. Zondag volgt de beslissing, uit en tegen directe concurrent Meddo. Een lastige pot, maar samen moeten we nu de eerste nacompetitie voor EGVV binnen slepen!