Wedstrijdverslagen

EGVV revancheert zich voor laatste weken

29 Mar 2019

Is de gifbeker van Egvv nou eindelijk leeg. Dit is de vraag die rond zwerft op sportpark de Benneker. Egvv kent geen goed begin in 2019. Na een nederlaag tegen SVBV en een goede domper tegen Diepenheim vorig weekend begint Egvv dit jaar niet sterk. Maar de mannen van Egvv weten dat ze beter kunnen en moeten. Vandaag kunnen ze eindelijk een einde maken aan het slechte begin van 2019 en Thuis in Gelselaar tegen Hoeve de volle 3 punten weten thuis te houden. Op een mooie zondagmiddag werd er dan om 2uur op de fluit van de scheids geblazen om deze interessante wedstrijd te starten.

Het was Hoeve die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Door een actie via de zijkant wist de rechter buiten speler van Hoeve om bij de goal te komen. Hier bleef hij niet rustig genoeg en schoot de bal over. Egvv profiteerde ervan dat Hoeve zover opgesteld stond en stelde een counter op. Hiermee kwamen ze snel bij de goal van de tegenstander. Via de linkerzijkant kon de bal voor gegeven worden, deze bal bleek eerst te scherp voor de spitsen. Maar Ronald kon de bal nog net oppikken voor de achterlijn en meteen voor geven. Hier kwam Matthias goed naar de bal gelopen en schoot hem met zijn Chocolade been binnen bij de 1ste paal. Hiermee kwam Egvv op een 1-0 voorsprong in de 4de minuut. Egvv hield druk en ging weer op de goal van Hoeve af, dit keer via de rechterkant. Het was Jelle die met een goede actie tot een schot kwam. Deze zag hij tot een corner veranderen. Door een snelle aangesneden corner wist Jelle naar de bal toe te komen met het hoofd. Maar hij kopte de bal net voor langs. Iets veel later maakte Egvv een overtreding op 20m van haar goal. Hierbij mocht de spits van Hoeve aantreden om deze bal te gaan nemen. Vorige keer werd Egvv nog verrast door een schitterende vrije trap van de spits dus stond Egvv nu op scherp. De spits trad aan om te gaan schieten hij schoot de bal langs de muur maar zag zijn poging ver naast het doel gaan. De kansen bleven over een weer gaan en de teams waren aan elkaar gewaagd. Hoeve was de eerste die weer tot een gevaarlijk schot kwam. Een aanval door het midden met een korte combinatie maar de bal wist niet het net te treffen. Niet veel later kreeg Hoeve een vrije trap naast het 16m gebied van Egvv. De bal werd goed voor gegeven maar door goed verdedigend werk kon de bal weg gekopt worden. De bal bleef in bezit van Hoeve en kreeg nog een kans maar door goed keepers werk van Marco bleef Egvv de voorsprong behouden. Hierna was het Egvv die weer kwam door een combinatie in het midden tussen Biense en Lars was het Matthias die weggestuurd kon worden richting de goal. De bal kwam zo uit dat Matthias weer ging schieten met zijn chocolade been. De keeper redde de eerste instantie van Matthias maar de bal kwam voor de voeten van Ronald terecht die de 2-0 erin kon schuiven voor Egvv. De druk bleef nu op de goal van Hoeve, nu was het Jelle die er via de rechterkant weer uitkwam. Hierbij gaf hij een strakke voorzet richting de goal de keeper zat aan deze bal maar stompt de bal tegen Ronald aan die al klaar stond om de bal er in te gaan schieten. De bal gaat via Ronald het netje in en hierdoor stond er op het scorebord 3-0 voor Egvv. Hierna is het Hoeve die weer richting de goal van Egvv kwam. Ze kwamen tot een schot maar zagen deze naast het doel verdwijnen. Uit de doeltrap kreeg Silard de bal aangespeeld via Jorrit. Hij zag Matthias via het midden vertrekken naar de zijkant en bedacht om de bal erover heen te gooien. Deze bal belande tussen Matthias en de verdediger, met wat geklutst wist Matthias dit duel te winnen en de bal mee te nemen naar de achterlijn. Hier zag hij Ronald helemaal vrij staan voor de goal. Hij gaf een pass op Ronald waardoor Ronald zijn Hattrick kon maken. Hierdoor werd het ook nog voor rust 4-0 voor Egvv. Hierna klonk ook gouw het rust signaal dit betekende dat de 22 spelers op het veld even de kleedkamers in konden gaan voor een bakkie thee en even tot rust konden komen.

Egvv had als taak mee gekregen om een keer de 0 weer te houden achterin en hiervoor met z’n allen te gaan. In de 2de helft waren er over en weer nog grote kansen en kleine kansjes voor beide teams maar deze kansen zeilden allen niet om in doelpunten. Hierdoor bleef het in de 2de helft ook 4-0 en wist Egvv de pot te winnen en de 0 achterin te houden. Eindelijk kon Egvv hierdoor afscheid nemen van het slechte begin in 2019.

Volgende week hopen we deze reeks door te zetten in de Derby tegen Gsv63. Hierbij mogen wij weer thuis spelen op de Benneker. Wij willen alle supporters bedanken die er waren om ons aan te moedigen en hopen jullie volgende week weer te zien.

Matthias Hilhorst

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

4' Doelpunt Matthias Hilhorst 1-0
36' Doelpunt Ronald Zieverink 2-0
38' Doelpunt Ronald Zieverink 3-0
42' Doelpunt Ronald Zieverink 4-0
45' Gele kaart Lars Boonk

45+1'

Einde Periode

45'

Aftrap

60' Gele kaart Silard Meutstege
66' Wissel
66' Wissel
69' Doelpunt Wesley Groothuis vervangt Silard Meutstege
70' Gele kaart
70' Wissel Thomas Rensing vervangt Lars Boonk
83' Wissel Jesper Ligtenberg vervangt Robin ter Maat