EGVV pakt belangrijke overwinning tegen concurrent Hoeve Vooruit

06 Feb 2018

Afgelopen zondag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit op het programma voor de heren van EGVV 1, een echte “6 punten” wedstrijd. Hoeve Vooruit staat na een stroeve start op de 5e plek met 11 wedstrijden gespeeld en 18 punten, EGVV staat voorafgaand op plek 7, met 10 wedstrijden gespeeld en 15 punten. Bij winst zou EGVV gelijk in punten komen met een wedstrijd minder gespeeld! In de thuiswedstrijd verloor EGVV met 1-2, waar EGVV meer had verdiend. De stand plus het resultaat uit de thuiswedstrijd was voor EGVV genoeg voer om deze wedstrijd vol aan de bak te gaan. EGVV kon beschikken over 14 fitte spelers.

EGVV kende een uitstekende start van deze wedstrijd.  In de 2e minuut komen de groenhemden al op voorsprong. Na een vrije trap van Matthias Hilhorst komt de bal uiteindelijk via Robin ter Maat bij Jorrit Klein Braskamp terecht. Jorrit houdt het hoofd koel en schuift de bal beheerst in de rechter benedenhoek, 0-1. EGVV trok deze lijn door en kende een sterk eerste halfuur. Er lag veel ruimte achter de laatste linie van Hoeve Vooruit waar de snelle EGVV spitsen wel raad mee wisten. EGVV had dan ook het eerste half uur verder uit moeten lopen maar vele kansen werden gemist. De grootste kans op 0-2 werd gemist door Matthias Hilhorst, in de 36e minuut raakt hij voor open doel de lat. 3 minuten later is het helaas wel raak aan de andere kant. Een vrije trap van Hoeve Vooruit blijft hangen waarna Jeffrey Kroeze de bal oppikt en binnen schiet, 1-1. In het laatste kwartier van de eerste helft heeft EGVV het wat moeilijker en komt Hoeve Vooruit beter in de wedstrijd. Voor rust krijgt Hoeve Vooruit zelfs de kans om met een voorsprong te gaan rusten. Matthijs Heinemans hield spits Rick Velthuis opzichtig vast in het strafschopgebied waarna de scheidsrechter niks anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Rick Vrielink nam plaats achter de bal, maar met een uitstekende redding wist doelman Dennis Willems de bal uit de hoek te plukken. Hierdoor gingen beide teams rusten met een 1-1 stand.

EGVV keek met gemengde gevoelens terug op de eerste helft. Een prima eerste halfuur waar het snel op voorsprong kwam en kansen had op de 0-2, het laatste kwartier was minder en mocht het team blij zijn dat het niet op achterstand kwam. Met de 2e helft wind mee wist EGVV dat er ook de 2e helft kansen zouden komen.

Waar EGVV de eerste helft sterk begon, begon het de 2e helft minder goed. EGVV keek na 6 minuten in de 2e helft al tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Mart Velthuis wordt in de muur van richting veranderd door Ronald Zieverink waarna doelman Dennis Willems op het verkeerde been staat en de bal achter hem ziet verdwijnen, 2-1. In de 60e minuut werd het ook nog eens 3-1, na een actie van linksbuiten Jeffrey Kroeze weet hij de bal op knappe wijze in de lange hoek te schuiven. Een domper voor EGVV, maar met 60 minuten op de klok wisten de mannen dat er nog een halfuur was om dit om te buigen naar een overwinning. Het antwoord van EGVV volgde dan ook snel, in de 62e minuut werd een hoekschop van Robin ter Maat knap binnengekopt door Matthias Hilhorst, 2-3. Dit gaf EGVV weer in boost en het laatste halfuur was dan ook weer volledig voor EGVV. Met veel druk naar voren werd Hoeve Vooruit snel onder druk gezet. De wedstrijd werd grimmiger en Hoeve Vooruit kwam meerdere malen met geel goed weg. In de 84e minuut passen trainer Tim Kollen en coach Rick Koeslag een driedubbele wissel toe, 3 verse krachten erin om zo nog meer te forceren. En dit heeft gelijk effect. Lars Boonk, koud in het veld, weet bij zijn eerste balcontact de bal over de doelman te wippen, 3-3! Niet veel later komt EGVV zelfs op voorsprong. Uit een goed uitgespeelde counter wordt Matthias Hilhorst diep gestuurd, hij blijft oog in oog met de doelman koel en schuift de bal beheerst binnen, 3-4! De laatste 5 minuten probeerde Hoeve Vooruit nog wel wat maar EGVV wist zich goed staande te houden.

Een echte teamprestatie van EGVV. Met 14 man heeft EGVV deze wedstrijd over de streep getrokken. Een zeer terechte overwinning op basis van het eerste en laatste half uur. Zoals eerder geschreven is dit een belangrijke overwinning voor EGVV op zijn naaste concurrent. EGVV klimt hierdoor naar de 5e plek en blijft meedoen in de 2e periode. Klasse mannen!

Matthijs Heinemans

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

2' Doelpunt Jorrit Klein Braskamp 0-1
39' Doelpunt   1-1
41' Gele kaart

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

51' Doelpunt   2-1
56' Gele kaart Biense Klein Braskamp
58' Gele kaart
60' Doelpunt   3-1
62' Doelpunt Matthias Hilhorst 3-2
74' Gele kaart
76' Gele kaart
84' Wissel Lars Boonk vervangt Robin ter Maat
84' Wissel Silard Meutstege vervangt Jorn Meutstege
84' Wissel Thomas Rensing vervangt Matthijs Heinemans
84' Doelpunt Lars Boonk
87' Doelpunt Matthias Hilhorst
89' Gele kaart Silard Meutstege