EGVV pakt belangrijke driepunter bij DEO

15 May 2018

Vandaag een avondwedstrijd voor de mannen van EGVV. Na de twee verliespartijen (respectievelijk tegen Lochuizen uit en Meddo thuis) moest er vandaag gewonnen worden om nog enigzins kans te maken op een mooi einde van het seizoen. De tegenstander was VV DEO, op sportpark Dijkhoek werd er om 19:15 afgetrapt. Geen makkelijke tegenstander voor EGVV, van de laatste 8! ontmoetingen bij DEO werd slechts 1x gewonnen. Dat was vorig jaar toen er aan het einde van de wedstrijd een 1-2 uitslag op het scorebord stond. Een zeer belangrijke pot dus voor EGVV!

Nadat vooraf trainer Tim Kollen het belang van de wedstrijd nog maar eens aangestreept had, begon om stipt 19:15 de wedstrijd. EGVV begon uiterst scherp aan de wedstrijd, al na zo'n kleine 5 minuten werd de score geopend. Een prachtige steekpass van Robin ter Maat werd door Ronald in de lange hoek geschoten. EGVV nam hiermee de leiding en bleef in de 20 minuten daarna goed voetballen en kreeg ook kansen om de score te verdubbelen. Helaas waren de mannen van EGVV niet scherp genoeg om dit daadwerkelijk uit te drukken in doelpunten, de grootste kans was misschien nog wel voor Jelle of was het toch Lars? Een goede voorzet kon misschien wel door beide mannen worden ingekopt, maar helaas lukte dit voor geen van beiden. Daarna werd het allemaal wat slordig en kon DEO gevaarlijker worden. Meestal via de rappe linksbuiten Mark Tackenkamp, die ondanks zijn leeftijd (35) keer op keer levensgevaarlijk is. Hij stond dan ook aan de basis van de gelijkmaker van DEO, een goede voorzet vanaf links kon door Huub Kornegoor goed tegendraads worden ingeschoten. EGVV leek het even kwijt en kreeg dan ook snel de 2-1 om de oren... wat kolderiek stuiderde een terugspeelbal op, waardoor Dennis de bal niet goed kon wegwerken en Mark Tackenkamp de bal in het lege doel kon schuiven. EGVV voetbalde in tegenstelling tot de eerste 20/25 minuten veels te onrustig en kon niet echt een vuist maken. Uit het niets viel vlak voor rust toch de gelijkmaker. Wederom een prima aanval via rechts werd door Lars terug gelegd met de hak, de inlopende Thomas maakte dit buitenkansje vervolgens koelbloedig af. Er werd gerust met een 2-2 tussenstand.

In de rust waren we er ons van bewust dat de 2-2 een hele belangrijke was en werd er gesproken over er anders moest in de 2e helft. De conclusie was duidelijk: rustig aan de bal, dan komen de kansen vanzelf.

De 2e helft begon redelijk gelijkopgaand, misschien was DEO zelfs wel wat gevaarlijker, echte grote kansen waren er echter niet. Verderop in de 2e helft was het EGVV dat steeds gevaarlijker werd en verder doordrukte naar voren. EGVV was duidelijk op zoek naar de overwinning om nog enigzins kans te maken op iets moois. Wat volgde was een hele rits corners. Bij één van die corners kon Jelle goed inkoppen, maar helaas werd de bal van de lijn gehaald. Vervolgens kwam Jorn door via rechts, hij probeerde de keeper te omspelen, maar kon er alleen nog een voorzet uitproppen. De bal werde teruggelegd op de 5, maar Lars kon helaas net niet afronden. Doordat EGVV erg aandrong, werd er achterin natuurlijk meer ruimte weggegeven. In één van de tegenaanvallen was het bijna Mark Tackenkamp die de bal kon inschieten, maar eerste Jelle en daarna Dennis konden gelukkig goed wegwerken. Het einde naderde en het was nog steeds 2-2, toen vlak voor tijd een diepe bal van Dennis kon worden doorgekopt door Ronald. De getergde Matthias kreeg de bal voor zijn voeten Hij bleef ijzig koel en voor het oog van de hele schoonfamilie schoot hij de bal onberispelijk binnen in de linker bovenhoek. BAM 2-3 was de stand met nog maar een paar minuten de spelen. EGVV kon stand houden en pakte hiermee zeer belangrijke 3 punten.

EGVV heeft nog 4 wedstrijden op het programma staan: twee maal tegen Haarlo, thuis tegen Bredevoort en als laatste uit bij Meddo. Om even in clichés te spreken, spelen we dus nog 4 finales waarbij er nog vanalles kan gebeuren.