EGVV onderuit tegen Haarlo

21 Sep 2020

Zoals iedereen wel weet is de het afgelopen competitie jaar natuurlijk abrupt geëindigd door het inmiddels wel bekende Corona virus. Gelukkig kon de voorbereiding op het nieuwe seizoen wel zijn doorgang vinden en kon er volop getraind worden door de mannen van Tim Kollen. In het nieuwe seizoen mochten we Rik ‘’Simba’’ Sipma verwelkomen als versterking voor het team.
In de voorbereiding werden er diverse oefenwedstrijden en bekerwedstrijden afgewerkt met diverse resultaten. Nu was het afgelopen zondag dan zover na 6 maanden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld. Op een zonovergoten nazomermiddag mocht er thuis worden afgetrapt tegen Sp Haarlo. De mannen uit Haarlo hebben zich dit seizoen versterkt met een aantal spelers die terug zijn gekomen van ploegen uit de regio.

Om klokslag 14.00 uur werd er afgetrapt in Gelselaar. De mannen van EGVV begonnen scherp aan de wedstrijd. Het was EGVV dat de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg, maar helaas verdween het schot van Jelle in de handen van de keeper. Kort daarna kreeg Haarlo een vrije trap op een meter of 20 maar deze verdween in de muur. Ook aan EGVV zijde was het kort daarop dat een vrije trap van Jorrit in de muur verdween. Na een goed kwartier voetballen was EGVV dat met een voorzet vanaf de linkerkant uitkwam op het hoofd van Maik, deze kreeg de bal bij Jelle maar zijn kopbal ging over. Na iets meer dan een half uur voetballen werd er ruimte gecreëerd op het middenveld, Maik speelde de bal op rechts op een opkomende Jelle, deze kon goed doorlopen naar de achterlijn waar hij een strakke voorzet gaf op de meegelopen Matthias. Hij schoot de bal strak tegen het net, de 1-0 was een feit. Nog voor rust kreeg Jelle nog een schotkans maar de keeper kon redding brengen. Na 45 minuten werd er gerust met een 1-0 stand.

Na de rust was het Haarlo dat sterker uit de kleedkamer kwam, dit resulteerde voor Haarlo in een paar kansen. Een voorzet van Haarlo kon nog net worden gered door Marco. Maar niet veel later was het dan toch raak voor Haarlo, een strakke voorzet van de linkerkant werd bij de eerste paal ingetikt, stand 1-1. Een paar minuten later werd een teruggespeelde bal niet goed ingeschat door Marco, de bal werd hem ontfutseld en ingeschoten door de aanvaller van Haarlo, Jurian kon de bal nog raken maar dat was helaas al achter de lijn. De 1-2 werd op het bord gezet. Niet heel veel later was het weer Haarlo dat met een lange bal achter de verdediging kwam van EGVV, een voorzet vanaf de zijkant werd wederom goed binnen getikt door de aanvaller van Haarlo, 1-3. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten werd een voorsprong uit handen gegeven. 10 minuten na de 1-3 werd er weer een lange bal gegeven, de aanvaller van Haarlo kon deze aannemen en met een schot de 1-4 op het standenbord zetten. Hierna was het Gelselaar dat een kans kreeg met een schot van Rik maar deze ging over. Met nog een kwartier te spelen kwam Matthias goed door op de linkerkant, zijn schot verdween in het goal, 2-4. Waar iedereen eigenlijk alweer naar de middenlijn liep, gaf de scheidsrechter een cornerbal. In zijn beleven was de bal via een gat in het net in de goal beland. Iedereen stond te kijken van zijn beslissing, maar hij bleef erbij, 1-4 en geen tweede goal voor Matthias deze middag. Hierna ging het spel nog wat over en weer maar echte kansen kwamen er niet meer uit.

Helaas dus geen punten in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Komende zondag neemt EGVV het op tegen Lochuizen. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Nieuw Olthaar.