EGVV onderuit tegen beter Vosseveld

09 Dec 2019

Afgelopen zondag voetbalden de jongens van EGVV 1 tegen de vosjes uit Vosseveld. EGVV is de laatste weken in goede doen en wist al vijf duels niet te verliezen, 4x winst 1x gelijk. Vosseveld daarintegen wist vorige week verrassend met grote cijfers te winnen van de koploper, 4-0. Het beloofde dus een lastige middag te worden voor EGVV. Met een overwinning kan EGVV een gat slaan met de subtop. Bij verlies of gelijk spel komt de ploeg terecht tussen een groot aantal clubs die vrijwel in punten gelijk staan. Doordat Jorn ziekjes was mocht Niels Haarman het magische numer 10 shirt deze middag dragen.

Vosseveld begon goed aan de wedstrijd. Met veel druk vooruit resulteerde dit binnen vijf minuten al bijna in een doelpunt. Het was dat onze goalie Marco scherp was en meteen al een 1 op 1 situatie winnend afsloot. Hier bleef het ook niet bij. Het hoge druk zetten van Vosseveld zorgde ervoor dat EGVV niet aan voetballen kwam. EGVV wist de bal niet lang in de ploeg te houden en kon voorin de bal niet vast houden. Het eerste kwartier was het dan ook eenrichtingsverkeer richting de goal van Marco. Wonder boven wonder resulteerde dit niet in een doelpunt mede door enkele reddingen van Marco. Na een kwartier spelen kwam EGVV wat meer onder de druk uit en kon wat meer gaan voetballen, dit resulteerde echter niet in kansen. Op een schotje van Thomas Cristiano Rensing na is EGVV niet gevaarlijk geweest. Na 35 minuten vond de leidsman van de middag het mooi geweest en floot tot ieders verbazing af. Blijkbaar had hij zich verekend in de tijd, na verontschuldigingen van de scheids werder de laatste tien minuten in de eerste helft uitgevoetbald. Deze laatste minuten waren het de Vosjes die weer het betere van het spel hadden. Dit resulteerde ook in een doelpunt uit de rebound. Gelukkig voor EGVV stond de spits net achter de verdediging van EGVV en werd dit scherp opgemerkt door Johan, Buitenspel!! EGVV kon gaan rusten met een 0-0 stand.

In de rust is het duidelijk dat het spel van de groenhemden beter moet. We mochten van geluk spreken dat we nog geen treffer tegen gekregen hadden en zelf hebben we nauwelijks wat gecreerd.

De tweede helft was nog niet begonnen of Marco was al verschalkt. Een goede aanval van de Vosjes kon breed gelegd worden op elf meter van de goal en werd binnengepoeierd, 0-1 voor de bezoekers. Vosseveld ging direct na het openingsdoelpunt op zoek naar de tweede treffer met hoge druk op EGVV. Vosseveld hoefde hier niet lang op te wachten. Al snel lag de 0-2 ook in het netje, een schot in de korte hoek was te machtig voor Marco. EGVV moest zorgen dat ze in de wedstrijd konden blijven en niet de 0-3 tegen kregen. Echter bleef Vosseveld de betere ploeg en hing de 0-3 eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. EGVV maakte gelukkig de aansluitingstreffer! Matthias soleerde vanaf het middenveld langs twee man heen en wist de uitkomende vos terug te sturen naar het bos. Daarna had hij de spelers in de zestien voor het uitkiezen en wist hij de net ingevallen Jari te vinden die de bal hard in de kruising schoot. Lang konden de supporters, die de kou hadden getrotseerd voor een mooie pot voetbal, niet genieten van de voorsprong. Nog geen twee minuten later kon Marco alweer grabbelen. Door geklungel achterin konden de vosjes binnen no time de 1-3 alweer binnen schieten. EGVV kon weer opnieuw beginnen. Wel wisten ze weer de aansluitingstreffer te maken. Weer een goede corner van Matthias landt op het hoofd van onze capatino en deze kopt hem binnen. Met nog zo’n 15 minuten te spelen was het nog mogelijk om te stunten en de wedstrijd om te keren. EGVV kreeg nog een levensgrote kans uit wederom een corner. Deze wist Jorrit alleen maar te schampen en geen richting mee te geven. Uiteindelijk maakte Vosseveld, door opnieuw geklungel achterin, de 2-4.
EGVV heeft gestreden voor de overwinning, maar was niet bij machte tegen de goed spelende Vosjes. Vosseveld heeft terecht gewonnen en mengt zich met onder andere EGVV in de grote subtop. Voor de winterstop speelt EGVV nog twee wedstrijden. Aankomende zondag op de Benneker tegen SVBV uit Barchem en de week erop tegen Lochuizen. Beiden zijn laagvliegers in de vijfde klasse B. EGVV moet hier zes punten pakken om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en zich dieper in de top vier te kunnen nestelen.