EGVV legt het in de tweede helft af tegen Meddo

01 May 2018

Na de dramatisch nederlaag die vorige week werd geleden in en tegen Lochuizen had EGVV vandaag de kans om zich te revancheren. Op sportpark De Benneker kwam Sportclub Meddo op bezoek. Meddo doet het dit seizoen boven verwachting goed en is terug te vinden op een mooie 2e plek op de ranglijst. Voor EGVV de taak om beter voor de dag te komen dan vorige week om nog enigszins uitzicht te houden op een plek bij de eerste vier.

EGVV heeft begrepen dat er uit een ander vaatje moet worden getapt dan vorige week en begint voortvarend aan de wedstrijd. Al na twee minuten krijgen de groen-witten een goede kans via Ronald, maar zijn schot wordt gepareerd door de keeper. In het vervolg van de eerste helft is het Meddo dat inzakt en EGVV het spel laat maken en zelf via de counter gevaarlijk probeert te worden. Vooral in het eerste half uur voert EGVV de boventoon en speelt het een prima wedstrijd. Duels worden gewonnen en de vrije man wordt een aantal keer goed gevonden. Meer dan een goede schotkans voor Robin en een hand vol corners levert dit echter niet op. Counters van Meddo worden goed onschadelijk gemaakt, waardoor Meddo niet gevaarlijk kan worden.

Naarmate de eerste helft vordert komt Meddo wel beter in haar spel en komt het steeds vaker voor de goal van EGVV. De grootste kans is voor een voorhoedespeler van Meddo, maar zijn schot wordt goed naast getikt door Dennis. Nadat het lijkt dat beide ploegen gaan rusten met de brilstand denkt Jorn daar anders over. Hij gaat een solo vanaf het middenveld aan en haalt goed de achterlijn. Zijn harde voorzet is perfect op maat en bereikt daardoor de goed meegelopen Thomas, die via zijn linkerbeen, rechterbeen, de keeper en de paal de bal in de goal werkt: 1-0!

De tweede helft begint heel anders dan de eerste. Meddo gaat meer druk zetten en wint steeds meer duels, waardoor EGVV steeds meer achter de feiten aan gaat lopen. Meddo weet dit na vijf minuten al in een doelpunt uit de drukken na slecht verdedigen van EGVV. De spits krijg pardoes de bal voor zijn voeten en schiet de bal beheerst achter Dennis: 1-1. Ook hierna lukt het EGVV niet meer om de wedstrijd onder controle te krijgen, waardoor Meddo steeds gevaarlijker wordt. Na twintig minuten in de tweede helft weet Meddo dan ook in enkele minuten twee keer het doel te treffen. Eerst ontwijkt de rechtsbuiten van Meddo de buitenspelval van EGVV, speelt Biense uit en schiet hard de bal in de touwen: 1-2. Niet veel later belandt de bal na een goed ingestudeerde corner opnieuw in het net: 1-3.

Na deze tegenvallers lukt het EGVV maar nauwelijks om de rug te rechten en om daarmee de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. De grootste kansen zijn zelfs voor Meddo. Ronald scoort vijf minuten voor tijd nog wel goed met de kop na een prima actie en voorzet van Matthias (2-3), maar echt spannend wordt het niet meer.

EGVV weet een goed eerste half uur niet door te trekken en verliest uiteindelijk terecht van Meddo. A.s. donderdag speelt EGVV weer een inhaalduel, uit in de Dijkhoek tegen DEO. Alle support is weer van harte welkom!

Biense Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

44' Doelpunt Thomas Rensing 1-0

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

51' Doelpunt   1-1
61' Wissel
69' Doelpunt   1-2
69' Wissel
71' Doelpunt   1-3
74' Wissel Lars Boonk vervangt Robin ter Maat
84' Wissel
85' Doelpunt Ronald Zieverink 2-3