EGVV krijgt Lochuizen K.O.

06 Dec 2017

Voor aanvang van de wedstrijd was het nog even onzeker of de wedstrijd van vandaag door zou gaan ivm de weersomstandigheden. Rond 10.30 uur kwam het verlossende appje met het bericht dat de wedstrijd door zou gaan.
Er was een maar.. EGVV moest het vandaag doen zonder vaste assistent trainer/materiaalman Rick, hij moest zelf trainen voor CP-voetbal.
In de beginfase van de wedstrijd viel op dat Lochuizen vanuit alle (af)standen schoot. Niet geschoten altijd mis werd al snel veel geschoten alles mis. Overigens was de eerste echte kans ook voor de voetbalvereniging uit Lochuizen. Uit een corner werd de bal op doel geschoten, Jelle kon de bal wegkoppen.

Direct na deze kans was het EGVV dat ook een eerste kans kon noteren. Lars kwam vanuit het centrum door maar schoot de bal net naast het doel. Niet veel later kregen de groenhemden een vrijetrap. Jorn schoot de bal richting de 16, dit leidde tot een rommelige situatie. Uit de rebound was het Biense die op doel schoot, maar de bal werd geblokt door een speler van Lochuizen.  Na een actie vanaf de rechterkant kwam de bal in het doelgebied van Lochuizen en wist Ronald te scoren. Helaas werd deze goal afgekeurd omdat de grensrechter voor buitenspel vlagde.  In het kwartier hierna werden alle, wel goedgekeurde, doelpunten van de wedstrijd gemaakt. Met allereerst het eerste doelpunt van EGVV. Met een scherpe pass stuurde Lars Ronald weg. Ronald kapte een keer, stuurde hiermee zowel de verdediger als keeper het bos in en schoot daarna de bal in het doel (1-0). Nog geen 2 minuten later was het Lars die de bal bij Jorrit wist te krijgen. Jorrit tikte de bal langs de laatste verdediger en wist te scoren (2-0).

Lang heeft EGVV niet kunnen genieten van de 2-0 voorsprong, na een minuut was het namelijk raak aan de andere kant. Nadat een bal achterin verkeerd werd ingeschat, kon de spits van Lochuizen er met de bal vandoor. De bal werd goed in de hoek geschoten waardoor Dennis geen kans maakte de bal te pakken (2-1). In de 33ste minuut van de wedstrijd gooit Thomas de bal bij Jelle in de voet die op de achterlijn bij zijn directe tegenstander wegdraait en de bal terugspeelt op de inlopende Ronald. Hij tekent met een zachte maar zuivere schuiver voor de 3-1.  Op een vrijetrap van Lochuizen had Dennis, kort na de 3-1, een goed antwoord en hield de bal tegen. Hierna kregen de bezoekers nog een mogelijkheid maar de bal ging over het doel.

In de tweede helft was er van voetballen weinig over. Waar er met name in de eerste helft nog een aantal mooie combinaties te zien waren, was de tweede helft meer ‘knokvoetbal’. Er waren veel duels met af en toe harde en onnodige acties.
Lochuizen wist een bal richting doel te schieten, via Jelle ging de bal op de paal.

Direct daarna was het Lars die met een scherpe corner, de keeper van Lochuizen aan het werk zette. In de counter was het Lochuizen dat een schot loste, wederom was het Dennis die kon redden.
Halverwege de tweede helft leek EGVV een geldig doelpunt te maken, maar de grensrechter stond met de vlag omhoog. De scheidsrechter keurde de goal eerst goed, maar na overleg werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel (terecht overigens).

Matthias was ondertussen in het veld gekomen en mocht even later aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde in de handen van de keeper van de bezoekers.
Hierna was het nogmaals Matthias die doorkwam aan de linkerkant van het veld. Hij gooide de bal voor het doel. Jorrit kopte de bal goed richting goal, maar de keeper kon de bal tegenhouden.

In de aanval die daar op volgde was het wederom Matthias die de bal voor slingerde met zijn linker poot. Voor het doel stond Lars, hij kopte de bal net naast. Jorrit wist uit een vrije trap nog eens op doel te schieten, maar ook hier wist de keeper de bal tegen te houden.

Uiteindelijk hield EGVV de 3 punten in Gelselaar, belangrijk om de concurrenten in het zicht te houden. Volgende week spelen we uit bij Klein Dochteren, aanvang 14.00 uur. Maar eerst wordt er komende week hard getraind en vieren we sinterklaas met de gehele selectie.

Robin ter Maat

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

20' Doelpunt Ronald Zieverink 1-0
22' Doelpunt Jorrit Klein Braskamp 2-0
23' Doelpunt   2-1
33' Doelpunt Ronald Zieverink 3-1
  Gele kaart Jorrit Klein Braskamp
  Gele kaart
  Gele kaart

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

58' Wissel Matthias Hilhorst vervangt Jorn Meutstege
  Gele kaart
63' Wissel
63' Wissel
  Gele kaart
65' Wissel Jelles Tjoink vervangt Thomas Rensing