EGVV kan geen vuist maken in tweede competitieduel

03 Oct 2017

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma voor de mannen van EGVV 1. Op sportpark het Haantje was Sp. Neede 1 de tegenstander. Kijkend naar de clubhistorie en het ledenaantal is Sportclub Neede een zware tegenstander, waar het niet dat EGVV vorig jaar thuis met 2-1 wist te winnen en uit slechts met 1-0 moest buigen. Genoeg perspectief om ook deze zondag weer voor een goed resultaat te gaan, daarnaast had EGVV nog wat goed te maken na de teleurstellende thuis nederlaag vorige week tegen Hoeve Vooruit 1.

Stipt 14:00 werd er afgetrapt voor de wedstrijd. Van af het begin liep EGVV achter de feiten aan, wat resulteerde in een aantal goede kansen voor Neede. In de 8e minuut was het al raak, een schot vanuit de 2e lijn kon niet worden gepareerd door Dennis en de spits kon via de binnenkant van de paal de 1-0 maken. EGVV bleef moeite houden met het dynamische spel van de tegenstander en de tegenstander creëerde nog een handvol kansen en een penalty, de kansen werden allemaal niet benut en de penalty werd zelfs erg zwak ingeschoten en rolde tergend langzaam langs de goal. Na 25 minuten kreeg EGVV iets meer grip op het spel en kon het zowaar zelf ook een keer gevaarlijk worden met enkele schoten. Zowel Matthijs als Wesley stuiten op de benen van de jeugdige keeper van Neede. Helaas bleef een doelpunt uit en werd er gerust met een 1-0 achterstand.

In de rust werd besproken dat wanneer we compact zouden voetballen en voldoende strijdlust op de been zouden brengen, er nog genoeg mogelijk was. Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft.

Al na 27 seconden kon dit strijdplan de prullenbak in.. na een verkeerde terugspeelbal werd de bal niet goed weggewerkt en kon Neede simpel aantekenen voor 2-0. De rest van de 2e helft kon EGVV absoluut geen vuist maken en bleven echte kansen uit. Neede kreeg kans op kans om de score verder uit te breiden, gelukkig voor de groenhemden stond het vizier lang niet altijd op scherp. In de 73e minuut kreeg Neede opnieuw een kans vanaf 11 meter, dit keer werd er niet gefaald en kon er voor de 4e keer afgetrapt worden door EGVV; 3-0. Pas in de laatste 10 minuten kon EGVV nog wat gevaarlijk worden, een schot van Ronald ging over en na een goede aanval kan Lars de bal net niet bij de meegelopen Jelle bezorgen. Niet veel later fluit de scheids af voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een zware middag voor EGVV, waar wederom geen punten worden gepakt. Volgende week staat de 2e thuiswedstrijd op het programma. VV Deo is hierin de tegenstander, om 14:00 word er afgetrapt op Sportpark de Benneker. Zaak dat hier met goed voetbal en vooral een 200% instelling de eerste punten worden gepakt.