Wedstrijdverslagen

EGVV en Delden in evenwicht

30 Jan 2018

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd in 2018 op het programma. Delden uit: altijd lastig.  Delden heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid dus EGVV was gewaarschuwd. Voor de eerst dit seizoen kan EGVV over een volledig fitte selectie beschikken.

EGVV start de wedstrijd goed, al na 4e minuten is er een eerst wapenfeit. Na een pass van Ronald schiet Jorrit de bal van een meter of 20 hard in de bovenhoek (0-1). Delden probeert via het middenveld de spits te bereiken. Dit levert enkele kleine mogelijkheden op. EGVV weet de ruimte aan de zijkanten goed te vinden. Jelle passeert zijn direct tegenstander goed. Helaas is zijn schot niet hard genoeg. Na 25 minuten wordt Delden gevaarlijk, Matthijs weet de bal onvoldoende weg te werken waarna een speler van Delden gemakkelijk de bal in het doel weet te tikken (1-1). Er zijn wat kansen over en weer, Wesley weet een afgeslagen bal met hard schot op de bovenkant van de lat te schieten. Jorrit neemt vlak voor rust een vrije trap aan de zijkant, hij zet de bal laag voor waarna Jelle de bal prima weet binnen te tikken (1-2). Met nog een paar minuten op de klok is het devies om met voorsprong de rust in te gaan. Na een ongelukkige handsbal krijgt Delden in de 45e minuut een vrije trap op circa 16 meter van het doel. Een aanvaller van Delden weet wel raad met deze kans en schiet de bal beheerst in de lange hoek.

Zo wordt er gerust met een 2-2 stand op het scorebord.

In de tweede helft is er eenzelfde speelbeeld te zien. Delden probeert eerder druk vooruit te zetten, hiermee wordt er ook meer ruimte in de achterste linie weg gegeven. Ronald kan de bal op de middenlijn onderscheppen en kan alleen op de keeper aflopen. Helaas wacht hij te lang waardoor de toegesnelde verdediger van Delden knap redding kan brengen. Delden komt door aan de linker kant, de linksbuiten van Delden schiet de bal over het doel.
Gaandeweg de tweede helft wordt de ruimte op het veld groter. Jelle komt goed door aan de rechter kant en zet een bal uitstekend voor op Matthias. Helaas ontbreekt het Matthias aan het nodige gelukkig, hij tikt de bal naast.
Robin maakt na lang blessureleed zijn opwachting en vervangt Silard. Jelle komt door aan de rechter kant, hij zet de bal goed voor op Robin. Robin schiet de bal op het doel, de bal stuitert via de onderkant van de lat uit het doel, geen doelpunt. In de blessuretijd is er nog een kans voor Delden. De bal wordt van dichtbij op de buitenkant van de paal geschoten. De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. Zo delen beide ploegen de punten, een terecht gelijkspel. EGVV had de betere kansen gehad, maar had de wedstrijd ook nog vlak voor tijd kunnen verliezen.

Dinsdag staat een oefenwedstrijd tegen zaterdag vierdeklasser SV Almen op het programma. Er wordt om 20:00 uur in Almen afgetrapt. Komende zondag spelen we uit tegen Hoeve Vooruit. Tot dan!

Foto's van de wedstrijd Delden 1 - EGVV 1 zijn hier te vinden.

Jorrit Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

4' Doelpunt Jorrit Klein Braskamp 0-1
26' Doelpunt Hidde Flokstra 1-1
39' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 1-2
45' Doelpunt Scott Wold 2-2

45+2'

Einde Periode

Wissel

45'

Aftrap

74' Wissel
80' Wissel Robin ter Maat vervangt Silard Meutstege