EGVV en Almen delen de punten

09 Nov 2021

Zaterdag 6 November speelde EGVV haar 7e wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Almen. EGVV wist de afgelopen 6 wedstrijden pas 4 punten bij elkaar te sprokkelen. Echter is de nieuwe trainer Tom Hofmann nog ongeslagen op de Benneker en ging EGVV met vertrouwen het veld op. Het hoger geklasseerde Almen wist in de voorbereiding met 3-4 te winnen van EGVV. Hierdoor beloofde het een mooie pot te worden tussen twee gelijkwaardige tegenstanders.

Almen zakte vanaf minuut 1 wat in en gaf EGVV de ruimte om op te bouwen. Hierdoor was het vooral EGVV wie aan de bal was en probeerde gevaarlijk te worden. Het meeste gevaar kwam de eerste helft voort uit de dode spel situaties van EGVV. Vele corners en vrije trappen vanaf de zijkant werden de 16 meter ingegooid. Deze ballen konden door de kopsterke spelers van EGVV gekopt worden richting de goalie van Almen. Echter stonden zowel de keeper als de verdedigers vaak goed gepositioneerd waardoor een goal uitbleef. Ook met de vele ballen uit de kluts had EGVV het geluk niet mee. Zo ook Thomas die de bal in de 16 voor zijn voeten krijgt maar deze niet tussen de palen weet te krijgen. De grootste kans voor EGVV komt voort uit een mooie aanval over verschillende schijven. Douwe weet deze keer de doorgelopen Jorn goed te bereiken en deze schiet vanaf een mooie positie op goal. Echter weet de goed keepende doelman van Almen ook dit schot te pareren. Op het einde van de eerste helft golft het spel steeds meer op en neer en worden ook de gasten uit Almen gevaarlijk uit de counter. Echter weten zij deze gevaarlijke momenten niet om te zetten tot gevaarlijke doelkansen.

In de rust heerst het gevoel dat EGVV zichzelf te kort heeft gedaan de eerste helft. De eerste helft was EGVV dan ook licht de bovenliggende partij, als het zo door zou voetballen dan was een overwinning zeker haalbaar.

De 2e helft is er echter al snel een ander spelbeeld zichtbaar. EGVV gaat steeds meer de lange bal hanteren, maar weet hier geen grote kansen uit te creëren. Door het langeballen voetbal worden de ruimtes op het middenveld al snel te groot en zijn het de gasten die veelal door een counter gevaarlijk proberen te worden. EGVV weet de 2e helft weinig grote kansen te creëren, maar ook de bezoekers weten het doel van JW niet onder vuur te nemen. Wel is het Almen die steeds meer begint aan te dringen voor de openingstreffer. Een aantal corners worden al gevaarlijk richting goal gekopt, een vrije trap gaat net naast en de paal wordt nog een keer geraakt. Uiteindelijk valt dan ook de 0-1 uit een corner van Almen, de aanvoerder komt boven iedereen uit en weet raak te koppen. EGVV moest op zoek naar de gelijkmaker en deze liet niet lang op zich wachten. Nog geen 2 minuten later lag aan de andere kant de bal alweer in het netje. Jorn weet een voorzet net voor de keeper te verlengen en Rik weet de doorgeschoten bal bij de 2e paal binnen te werken. De rest van de tweede helft is het vooral Almen die het meest aanspraak maakt op de 3 punten, maar gelukkig weet EGVV stand te houden. Over de hele wedstrijd gezien is een gelijkspel een terechte uitslag en kan de hoofdmacht uit Gelselaar wel leven met deze uitslag.

Volgende week is EGVV vrij en op 20 November wordt er gevoetbald tegen het lager geklasseerde RDC FC uit Deventer. Onze trouwe supporters willen graag een bus regelen om EGVV naar de overwinning te schreeuwen. Er zijn nog plekken over in de bus!