EGVV doet goede zaken na zevenklapper

17 Oct 2018

Op een mooi zonnige zondag was het zover. EGVV moet aantreden tegen VV Haaksbergen. Wanneer EGVV zou winnen zou het zich bij de top 4 blijven mengen. Concurrenten spelen ook tegen elkaar. Het zal geen makkelijke opgave worden want Haaksbergen had in de eerste 3 wedstrijden gewonnen van Bornerbroek en nipt verloren van Bentelo en Hoeve Vooruit.

EGVV moet na 1 minuut al even wakker schrikken want een voorzet van Haaksbergen vliegt maar net voorlangs. Gelukkig zijn de mannen van EGVV nu ook wakker en schroeven de druk op de goal op. Jelle rukt op langs de zijlijn zoals hij dat vaker doet en levert tot 2 keer toe een goede voorzet op Ronald. Het geluk is niet aan zijn zijde want beide ballen gaan maar net naast. Na een kwartier spelen is het dan ook terecht dat EGVV op voorsprong komt. Robin geeft een voorzet die door de keeper niet goed weggewerkt kan worden. De bal beland bij Jorn en hij schuift hem rustig langs de keeper, 1-0 voor Gelselaar. Nog geen 2 minuten later maakt Lars een prachtige solo en penetreert hij de 16. Nadat ook de keeper word uitgespeeld schuift Lars hem ook rustig in de goal en zo staat het na 20 minuten spelen 2-0. EGVV blijft druk houden op de goal van Haaksbergen. Zo kan een schot van Jorrit goed gepareerd worden door de keeper en schiet Jorn in het zijnet. Met nog 10 minuten te spelen begint EGVV wat lakser te worden en krijgt Haaksbergen nog een goede kans. Gelukkig staat doelman Dennis goed op te letten en zorgt zo dat Haaksbergen niet terug in de wedstrijd kan komen. Vlak voor rust is het Jelle die de zoveelste bal de 16 in slingert. De bal beland bij Ronald en deze legt het goed terug op de ingelopen Lars die hem binnenschiet. Zo word er met 3-0 de rust in gegaan waarbij EGVV verdient op voorsprong staat.

In de 2e helft gaat EGVV door waar het mee is begonnen. Jelle schiet op goal maar de bal gaat maar net naast. Een paar minuten later besluit hij daarom om de bal maar op Ronald af te leggen en deze schiet de bal goed binnen. Met de 4-0 lijkt de wedstrijd wel beslist. Haaksbergen lijkt niet bij machte om kansen te creëren omdat EGVV goed de druk op de bal houdt. Ronald mag even later dan ook aanleggen voor zijn 2e goal deze wedstrijd. Hij maakt een goede actie en schiet de bal beheerst binnen waardoor het 5-0 wordt. Een minuut later ligt de bal alleen aan de andere kant in de goal. EGVV lijkt even niet op te letten en zo kan Haaksbergen de 5-1 maken. Jammer van de tegengoal maar EGVV lijkt het weer op te pakken om de score nog hoger op te schroeven. Zo is het nu Ronald die van de zijkant een goede voorzet geeft op Jelle en zo de 6-1 te maken. In de 82e minuut maakt Robin een goede actie aan de linker kant. Hij komt de 16-meter binnen en schiet de 7-1 binnen. De laatste 10 minuten voetbalt EGVV de wedstrijd uit. De 3 punten zijn binnen en EGVV laat zien dat het dit seizoen bij de top-4 wilt horen. Ook houd het een aantal concurrenten nu op 6 punten afstand.

Volgende week is er een vrij weekend. Dit zal dan ook gebruikt worden om iets aan de teambuilding te doen.

Jorn Meutstege

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

17' Doelpunt Jorn Meutstege 1-0
19' Doelpunt Lars Boonk 2-0
42' Doelpunt Lars Boonk 3-0

45'

Einde Periode

Wissel

45'

Aftrap

49' Doelpunt Ronald Zieverink 4-0
67' Wissel
70' Doelpunt Ronald Zieverink 5-0
71' Doelpunt   5-1
75' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 6-1
80' Wissel Jesper Ligtenberg vervangt Silard Meutstege
80' Wissel Niels Haarman vervangt Jelle Klein Braskamp
80' Wissel Matthias Hilhorst vervangt Lars Boonk
  82' Doelpunt Robin ter Maat 7-1