EGVV breekt met historie in openingsduel

25 Sep 2018

De lange voorbereiding met wisselende resultaten, mindere fases, fantastische doelpunten, persoonlijke fouten en soms goed positiespel, zit er op. Afgelopen zondag stond de 1ste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Uit de recente historie blijkt dat wij de 1ste wedstrijd van het seizoen, in de 5e klasse, nog nooit hebben gewonnen. Tijd om aan deze statistiek een einde te maken. Vorig jaar wisten we twee keer van vv Deo te winnen. Natuurlijk kennen wij Deo goed en weet ook vv Deo hoe wij spelen. Weinig verrassingen dus voor elkaar.

De 1ste helft werd gekenmerkt door veel balverlies. Wij wisten ons geen raad met de ruimtes die wij vooral op het middenveld kregen. vv Deo kon er wel een paar keer gevaarlijk uitkomen doordat hun linksback veelal de crosspass gaf en hieruit vaak de tweede bal wisten te winnen. Tot echt grote kansen zijn beide ploegen echter niet gekomen.

Na 45 minuten stond het dus nog 0-0 en konden we ons opwarmen in de kleedkamers. In de rust werd aangegeven dat het team dat als eerst scoort ook de wedstrijd zal gaan winnen. Gelukkig heeft de trainer niet altijd gelijk! Want na 50 minuten was het de individuele klasse van Mark Tackenkamp die de 1-0 op het scorebord zette. Wij vermoeden overigens dat hij wel eens mooiere doelpunten heeft gemaakt. Na de 1-0 zakte Deo verder in en liet de bal veelal aan ons. Door de vele foute passes en misverstanden konden we niet tot echt grote kansen komen. Doordat wij steeds meer, vaker en langer op de helft van de tegenstander speelden werd de ruimte achter onze verdediging steeds groter, gelukkig konden de twee spitsen, samen ruim 70 jaar, deze ruimtes niet meer belopen. Waardoor ook Deo geen grote kansen meer kreeg.

Vlak voordat wij meer risico wouden gaan nemen en een extra aanvaller zouden inbrengen gaf Thomas een fantastische pass op Jelle. Jelle wist wel raad met dit buitenkansje en kopte de bal knap boven in de hoek. Na de 1-1 bleven wij het betere van het spel houden, toch lag een counter vanuit een lange pass op de loer. Gelukkig hielden wij voldoende mensen achter de bal om zo de ballen op het middenveld te onderscheppen en te bouwen aan een nieuwe aanval. Echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op. De wedstrijd leek op een 1-1 af te gaan totdat Robin, Matthias vrij zag staan, een knappe pass gaf en Matthias de keeper met een schitterde kopbal wist te verschalken. Na dit doelpunt in de 86 minuut kregen beide teams geen kansen dus wisten wij de vervelende statiek van een verliespartij in de eerste speelronde te doorbreken.

Zondag staat de om 14:00 uur de thuiswedstrijd tegen SVBV Barchem op het programma. SVBV verloor verrassend met grote cijfers van Lochuizen en zal zich tegen hun oude trainer willen revancheren.

Ik denk dat er afgelopen zondag meer mensen uit Gelselaar waren kijken dan dat er mensen waren uit Dijkhoek En Omstreken! Grote klasse, dat jullie ook in de stromende regen ons supporten! Wij hopen ook aanstaande zondag weer op jullie support!

Tot dan!

Tim Kollen

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

Gele kaart Jorrit Klein Braskamp

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

Doelpunt Mark Tackenkamp
  Gele kaart
  Wissel
79' Wissel
70' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 1-1
  Wissel Ronald Zieverink vervangt Jorn Meutstege
85' Doelpunt Matthias Hilhorst 1-2