EGVV behaalt zwaarbevochten zege op Haarlo

10 Oct 2018

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Haarlo op het programma. Na de 2 goede zeges van afgelopen weken wil EGVV deze reeks voorzetten. Haarlo heeft zijn 1ste 2 wedstrijden verloren dus zouden zij geprikkeld zijn om het EGVV vandaag zeer lastig te gaan maken. Op de bank beginnen vandaag Matthias, Ramon en Ilvan. In de goal is Dennis weer terug.

Toen het fluitsignaal om 2uur klonk kon de wedstrijd van start gaan. Je zag direct in de 1ste minuten dat EGVV met veel druk naar voren toe speelde en je zag dat Haarlo hier moeite mee had. Vanaf de zijkant kwam Jelle opstormen met een actie ging hij langs de man richting de achterlijn hier werd zijn voorzet gekraakt en werd het een cornerbal. De corner werd ten eerste weggehaald maar komt bij Wesley in de voeten. Hij legt de bal voor op wederom Jelle die daar nog staat en tikt de 0-1 binnen. Na 2 minuten staat EGVV al voor dit is ook wat ze wouden die vroege voorsprong. Na de 0-1 liet Haarlo wat van zich horen. Een actie langs de zijkant werd goed tegen gehouden door Silard en daar kwam een corner uit voor Haarlo. Deze werd goed verwerkt door de verdediging van EGVV. Even later kwam Haarlo er weer gevaarlijk uit ze kwamen 1 op 1 met de keeper maar door een zeer alerte Dennis bleef de stand 0-1 en pakte hij de bal goed. Nu kwam EGVV weer opstomen de bal ging naar de linkerkant van het veld waar Ronald stond. Door een goede individuele actie van Ronald op de achterlijn kon hij de bal voorgooien en daar stond Jelle weer om hem in te koppen. Na 12min stond het 0-2. Even later kreeg de linkerspits van Haarlo de bal deze zocht de verdediging op en bedacht zich om eens te schieten van 25 meter. Hij raakte de bal voortreffelijk en schoot de bal snoeihard onderkant lat de goal in 1-2. EGVV probeerde de draad weer op te pakken en ging weer de aanval zoeken via Jelle. Hij maakte weer een actie langs de rechterflank richting de achterlijn. Hij zette de bal voor op Ronald alleen Ronald vergat de bal te raken. Hieruit kwam Haarlo er weer uit met een snelle counter kwam de bal bij de spits van Haarlo deze schiet op de goal maar Dennis redt wederom. Niet veel later word er op het middenveld balverlies geleden. De middenvelder van Haarlo twijfelt niet en rammelt de bal op de goal deze valt via de binnenkant van de paal de goal in 2-2. Voor rust ging het over en weer met de kansen maar nog net voor rust komt EGVV er nog een keer goed uit. Jelle kreeg het nog een keer op zijn heupen en bedacht om nog maar een keer de achterlijn op te zoeken. Met een snelle actie kwam de bal snel voor de goal hier stond Ronald om het af te maken 2-3. Met deze stand gingen de mannen van Haarlo en EGVV rust houden.

Na de rust waren het de mannen van Haarlo die van zich het eerst lieten horen. Met een actie door het midden werd de bal naast geschoten. Nadat schot was EGVV de partij die de bal weer had. EGVV kreeg een vrije trap net iets buiten de 16 deze mocht Robin gaan nemen. Hij nam een grote aanloop om de bal even een goeie Curf richting de goal te geven. Maar hij zag zijn inzet helaas overvliegen. Niet veel later mocht hij het nog eens proberen maar nu van de zijkant. Deze bal legde hij bij de 2de paal neer waar Jorrit stond maar hij kopte de bal over het doel heen. Nu was het Haarlo weer die tot aanvallen komt. Naar een actie via de zijkant komt de bal voor de goal deze bal blijft wat liggen en de spits van Haarlo pakt deze bal op. Hij schiet de bal met snoeihard op de lat dus blijft de stand nog steeds 2-3. Even later krijgt Haarlo een corner. Door een lage strakke bal bij de 1ste paal kon iemand van Haarlo tegen de bal aanlopen en staat het 3-3. Met nog 20min te gaan zijn de kansen over en weer. Maar dan krijgt Lars de bal aangespeeld op het midden door Haarlo hij bedenkt zich niet en schiet de bal de goal in. Er waren nog kansjes over en weer maar door het schot van Lars bezorgt hij EGVV 3 punten en blijft de eindstand 3-4 voor de groenhemden.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd voor EGVV te wachten. Ze mogen het gaan opnemen tegen Haaksbergen. Kan EGVV deze reeks blijven voortzetten. Kom dat zien volgende week om 14:00 op “Sportpark De Benneker”

Matthias Hilhorst

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

2' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-1
  Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-2
  Doelpunt   1-2
  Doelpunt   2-2
  Doelpunt Ronald Zieverink 2-3

45'

Einde Periode

Wissel

45'

Aftrap

47' Gele kaart
67' Doelpunt   3-3
67' Wissel
72' Doelpunt Lars Boonk 3-4
75' Gele kaart
80' Wissel Matthiast Hilhorst vervangt Lars Boonk
87' Wissel Ramon Klein Braskamp vervangt Silard Meutstege