Wedstrijdverslagen

EGVV 3 verslaat Witkampers 10

31 Mar 2014

Vandaag speelden we tegen Witkampers 10. Op papier moest dat kunnen. Op een hobbelig veld werd er om tien uur afgetrapt op de Benneker. Iedereen was op tijd ondanks dat de klok vanwege de zomertijd verzet was.

Scheidsrechter Sprukkelhorst was vandaag de man met de fluit. Bij Witkampers speelde een collega van hem mee. De beste man was doelverdediger en kreeg net zoveel te doen als door de week bij onze sponsor Elweco. Harm Jan, Sander, Dick en Jasper konden om diverse redenen niet meedoen. Dinand hadden we geleend van het tweede.

We begonnen met de volgende elf, Nick, Evert, Jan, Jeroen, Evert, Ronald, Dinand, Arjan, Raymon, Bernd-Henk en Jesse. Timon en Niek begonnen op de bank. De wedstrijd begint rommelig en van beide kanten is er geen goed voetbal. Na een half uur moet Arjan vanwege een blessure vervangen worden. Niek kwam er voor hem in. Niet veel later opent Raymon de score. De keeper pareert het eerste schot nog goed maar is in tweede instantie kansloos. Via de binnenkant van de paal verdwijnt de bal tergend langzaam over de lijn, 1-0. Witkampers laat het er niet bij zitten en via een hard schot komt de bal op de bovenkant van de lat. De bal komt vlak voor de lijn weer op de grond en stuitert via de lat over de goal. De ruststand is 1-0.

Een van de spitsen zegt tegen het talrijk opgekomen (kritische) publiek dat ze de verdediging van Witkampers helemaal kapot gespeeld hebben en dat ze na rust ze de vruchten ervan zouden plukken. Timon komt in het veld voor Ronald. Na rust zijn we inderdaad veel gevaarlijker en Raymon schiet op de paal. Tien minuten na rust verschijnt Jesse alleen voor de keeper, de doelman brengt eerst redding maar in de rebound schiet de jarige Jesse wel raak, 2-0. Tien minuten later wordt een voorzet van Timon gemist door Bernd-Henk en een verdediger van Witkampers maar de bal komt bij Jesse terecht en die tikt de bal fraai over de keeper, 3-0. Witkampers is van slag en vlak na deze treffer verschijnt Raymon voor de doelman, eerst wordt de bal weer tegengehouden maar andermaal is Raymon er sneller bij dan een Witkamper en scoort de 4-0. De verdediging van Witkampers is duidelijk moe gestreden en na geklungel van hun scoort Bernd-Henk beheerst de 5-0. Van een meter of 16 schiet hij de bal hoog in het midden van de goal. Een vrije trap aan de zijkant van de 16 wordt snel opgezet door Bernd-Henk en de mannen uit Laren zien de vrijstaande Raymon over het hoofd, die schiet op drie meter van de goal de bal achter de verbouwereerde doelman, 6-0. Wij kunnen zelf ook klungelen en dankzij dat geklungel redt Witkampers de eer, 6-1. Al met al een mooie overwinning voor ons. Volgende week gaan we op bezoek bij koploper Fc Eibergen 6. De thuiswedstrijd eindigde na een boeiende wedstrijd in een verdiend gelijkspel. (4-4)

Doelpunten: Raymon 3, Jesse 2, Bernd-Henk 1