EGVV 3 stelt teleur tegen Klein Dochteren 4

03 Dec 2013

Het was lekker weer op deze eerste december dag en de omstandigheden waren dan ook ideaal in Klein Dochteren. Wij misten wel een paar spelers, Niek en Raymon hadden andere verplichtingen, Jasper en Bernd-Henk zijn geblesseerd. De elf die wel speelden tegen Klein Dochteren 4 ware: Nick en Timon, Henderikus, Jan, Evert, Arjan, Sander, Jeroen, Dick, Harm Jan en Jesse. Martijn begon op de bank.

Er werd afgetrapt maar de spelers kwamen er al snel achter dat de wedstrijdbal veel te zacht was. En aan de woorden van de keeper van thuisclub te horen kwam dit vaak voor; het is elke week hetzelfde gekloot aldus de doelman. De wedstrijd begint rommelig. Het eerste wapenfeit van de gastgevers is een schot uit de tweede lijn, Nick tikt de bal onderuit de hoek. Via een uitval van ons gaat Jesse alleen op het lege doel af, hij wordt vastgepakt door een verdediger van hun en de scheidsrechter wijst naar de stip. De verdediger komt hier goed, hij had er eigenlijk uit gemoeten. De scheidsrechter geeft alleen een strafschop. Dat was eigenlijk de enige fout van de scheidsrechter deze wedstrijd. Voor de rest floot hij uitstekend. De strafschop wordt door Jan binnengeschoten, 0-1 na 20 minuten.

Klein Dochteren mist een paar kansen en de gelijkmaker kan eigenlijk niet uitblijven. En die wordt ook gemaakt in de 26e minuut, de linksbuiten komt vrij voor onze goal en scoort beheerst, 1-1. Nog geen minuut later is het al 2-1 door een mooie combinatie van hun. Twee goals in een minuut herhalen ze vlak voor rust weer en zo lopen ze uit tot 4-1. Martijn komt er vijf minuten voor rust in en vervangt Dick. In de rust neemt de Jan de tactiek nog even door met de spelers en geeft aan dat we er drie meer als hun moeten maken in de tweede helft om nog een puntje te pakken. Helaas pakt het allemaal anders uit. Klein Dochteren krijgt gelijk weer een paar kansen maar gelukkig is Nick samen met Henderikus en Timon wel goed in vorm vandaag. Wij zetten wel meer druk en krijgen enkele goede kansen via Sander en Jesse. Aan de andere kant is Klein Dochteren gevaarlijk via de counter. Foutief inspelen wordt genadeloos afgestraft door Klein Dochteren en ze scoren 5-1.

We staan met teveel spelers voor de bal en Klein Dochteren overloopt ons op bepaalde momenten. Af en toe hebben wij een goed moment. Harm Jan geeft een goede harde pass op Martijn en die zet de bal voor, Jesse krijgt de bal op zijn achterhoofd en de bal verdwijnt in de goal, 2-5. Harm Jan die nog nageniet van zijn pass krijgt een levensgrote kans, hij produceert een slap rolletje en de keeper heeft hier geen moeite mee. We krijgen nog een paar corners maar het is Klein Dochteren die de goals maakt, eerst geeft de leider van Klein Dochteren E2 een assist en daarna nog een andere speler van ons. En die twee keer weten de aanvallers van hun weer het net te vinden. Het wordt zo 7-2. Volgende week spelen we weer tegen zwart wit, dan tegen Witkampers in Laren.

Doelpunten: Jan en Jesse