EGVV 3 pakt weer drie punten

19 Nov 2013

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Warnsveldse Boys 6 op het programma. Een tegenstander waar de meesten van ons nog niet eerder tegen gespeeld hadden. Voordat we naar de kleedkamer liepen ging het gerucht al dat bij de Boys uit Warnsveld een jongedame mee zou voetballen. We dachten aan een geintje en wij wisten eigenlijk niet dat dit mocht maar de reglementen van de KNVB staan dit tegenwoordig toe. Leider Jan was waarschijnlijk daarvan een beetje in de war want hij vergat door te geven aan Harrie wie de kleedkamers schoonmaken moest. De opstelling had hij gelukkig wel doorgegeven. De volgende mannen begonnen in de basis: Nick, Henderikus, Jan, Jesse, Evert, Arjan, Sander, Niek, Dick, Bernd-Henk en Raymon. Harm Jan zat in Winterberg en Martijn was net weer vader geworden van een dochter en was ook niet geheel fit daarom liet hij deze wedstrijd schieten. We feliciteren bij deze Martijn, Renate en Bente met de geboorte van hun dochter en zusje Sanne. Timon en Jeroen begonnen op de bank en werden daar gezelschap gehouden door Jasper die een tijdje uit de running is met een enkelblessure. We speelden in het reservetenue omdat onze tegenstander ook gedeeltelijk in het groen voetballen.

Bij de tegenstander speelde inderdaad een blonde jongedame mee en Arjan was in de eerste helft haar persoonlijke tegenstander. We beginnen wel lekker aan de wedstrijd en Raymon krijgt de eerste kans van de wedstrijd, helaas benut hij deze niet. Daarna weet hij na een voorzet van Bernd-Henk de bal ook niet in de goal te schieten, van dichtbij gaat de bal over. Maar Raymon raakt niet van de wijs dat hij een paar kansjes mist en schiet van een meter of 30 de bal op goal, de keeper verkijkt zich een beetje en de bal ligt in het net, 1-0. We krijgen nog meer kansen en na een mooie pass van Sander schiet Raymon de bal op de paal. Er is een beetje irritatie in het veld doordat de scheidsrechter naar de mening van de spelers niet al te kordaat op treedt. Dick die na enkele weken blessureleed steeds meer minuten maakt zet de bal voor op Raymon en die scoort de 2-0. De dame van Warnsveldse Boys voetbalt goed mee en speelt een verdienstelijke wedstrijd. Ze viel wel een beetje uit de toon doordat ze minder babbelde dan de meeste teamgenoten van haar. En bij ons werd er ook redelijk wat gepraat. Dick komt van de zijkant alleen op de uitlopende keeper af, hij wil de bal erover heen liften maar dit mislukt en hij schiet de bal ver naast.

De linkermiddenvelder van Warnsveldse Boys gaat iets te fel door op Sander en die moet even behandeld worden. Het spel gaat verder en we zijn even met tien man en diezelfde linkermiddenvelder verrast onze keeper met een schot in de korte hoek, 2-1. Sander kan gelukkig de wedstrijd wel vervolgen. De ruststand is 2-1. In de rust geven Bernd-Henk en Dick aan dat ze wel bij Jasper en Jan op de bank willen zitten. Timon gaat op de plaats van Jesse spelen die dan naar de spitspositie verhuist. Arjan schuift een positie door en Jeroen gaat op zijn plaats spelen.

De grensrechter van de eerste helft  bij de Warnsveldse Boys komt in de tweede helft in het veld maar lang voetbalt hij niet mee, na een ongelukkige botsing met Raymon moet hij na enkele minuten het veld alweer verlaten. Sander verovert de bal en geeft de bal mee aan Arjan, die verschijnt alleen voor de keeper en rondt het koelbloedig af, 3-1. De dame van de boys vangt de bal opvallend vaak op de borst op. Coach Jan heeft een goede ingeving op de bank want hij wil graag een feestavond in de winterstop. Dat initiatief juichen we uiteraard van harte toe. Het is nog niet bekend wat het wordt maar het zal waarschijnlijk in de buurt zijn. (www.waltakke.nl of www.vennebekken.nl) Een vrije trap op een meter op 22 van de goal wordt genomen door Jan die legt de bal panklaar op de kop bij Jesse die onder toeziend oog van de hoofdtrainer fraai raak kopt, 4-1. Als beloning mag hij die middag voor het eerst in zijn carriere met het eerste mee. Evert die nieuwe kicksen heeft moet soms nog wennen want niet alle passes zijn zuiver. Raymon pegelt de bal op de lat.

Sander scoort na goed doorzetten de 5-1. Jesse krijgt een publiekswissel  en Bernd-Henk komt er weer in, die krijgt een kans maar zijn schot wordt gepareerd door de goede keeper. Een corner wordt laag in gebracht en Raymon heeft iets moois in gedachten maar dit lukt niet helemaal en de bal komt bij Timon terecht, die schiet de bal onberispelijk binnen, 6-1. Lang kan hij niet genieten van dit doelpunt want een van de spitsen van de tegenstander breekt door en Timon gaat er nog wel achteraan maar kan niet voorkomen dat deze gelijk na de aftrap een fraai doelpunt scoort, 6-2. En deze spits krijgt het op zijn heupen want hij scoort kort na elkaar 6-3 en 6-4. Jan brengt Jesse de laatste 5 minuten nog weer in om achterin meer snelheid te hebben. Warnsveldse Boys dringt nog wel aan maar uiteindelijk gooit Raymon de wedstrijd definitief in het slot door te scoren, 7-4. Dit is de echte eindstand. Via het digitale wedstrijdformulier wordt echter 6-4 doorgegeven. Wie daar de schuld van heeft is niet bekend maar een van de mensen die zich met het formulier bemoeide was wel bang dat dit in het verslag zou komen. We zullen geen namen noemen maar het is dezelfde persoon die voor de wedstrijd vergat door te geven wie de kleedkamers moesten schoonmaken. Al met al een mooie zondag met drie punten. Volgende week zijn we vrij en dan hebben we nog twee uitwedstrijden op het programma staan alvorens we winterstop hebben.

Doelpunten:  Raymon 3, Arjan 1, Jesse 1, Sander 1, en Timon 1.