EGVV 3 pakt in boeiende wedstrijd de volle buit bij WVV '34 9

11 Nov 2013

Zondag 10 november speelden we uit tegen WVV ’34 9. Op verzoek van de mannen van het negende elftal uit Hengevelde was de aftrap een uur uitgesteld zodat we op kunstgras mochten voetballen, de aftrap was nu pas om kwart voor twaalf. De meeste spelers waren al op tijd op de Benneker aanwezig zodat ze de eerste helft bij het tweede nog konden kijken. Jesse zou meedoen met het tweede maar had dat niet goed begrepen en die was dus niet aanwezig. Na een belletje van onze leider kwam hij om half elf aan. Hij kwam er na rust gelijk in en zijn eerste balcontact was een doelpunt. Daarna vertrokken wij dus zonder de uitgeleende Jesse naar Hengevelde. Harrie lag met griep in bed en was daarom niet aanwezig, Jan die het vandaag alleen als leider moest doen had er de gedachten niet bij. Hij dacht dat een van de spelers vast wel de pasjes mee zou nemen. Sander was er niet maar gelukkig waren Arjan, Henderikus en Dick weer van de partij. We hadden dertien man, Henderikus ging vlaggen en Dick begon op de bank. De volgende elf verschenen aan de aftrap: Nick, Niek, Timon, Jan, Evert, Arjan, Harm Jan, Jeroen, Martijn, Bernd-Henk en Raymon. De gastheren uit Hengevelde hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd, degene die de avond van tevoren op de plaatselijke revue het laatst naar huis ging mocht aanvoerder zijn. Om zes uur ’s morgens waren er nog drie over daarna werd besloten om te loten.

Over de wedstrijd valt veel te schrijven maar omdat we in het veld ijveriger waren dan de correspondenten op de bank ontbreken er wellicht enkele details. Er werd in ieder geval veel gescoord. Martijn maakte de meeste doelpunten en Harm Jan was vandaag de koning van de assist. In de 15e minuut maakt Martijn de 0-1 na een goede uittrap van Nick, via Harm Jan krijgt Martijn de bal en die rondt het koelbloedig af. Vijf minuten later is het weer gelijk, 1-1. Bij WVV ’34 beschikken ze over een mooie scorebord maar zoals je zo vaak ziet bij voetbalclubs gebruiken ze dit bord niet. Bernd-Henk krijgt een beste kans maar schiet de bal tegen de kruising maar de bal zit er niet in, Raymon werkt de rebound bijna binnen maar ten koste van een corner wordt een doelpunt voorkomen. Vlak na die corner maakt Raymon wel de 1-2. Een minuut of tien genieten we van deze voorsprong, daarna komen de jonge gastheren weer op gelijke hoogte, 2-2. Bij WVV ’34 zit de drank ook bij de coach nog in de man want hij is niet erg gelukkig met wisselen, een van beste middenvelders wordt naar de achterhoede gedirigeerd, en dat is voor ons niet ongunstig. Twee minuten voor rust komen we na een mooie aanval weer op voorsprong, via Raymon en Bernd-Henk komt de bal bij Harm Jan, die geeft een schitterend lobje op Martijn en die schiet de bal achter de keeper in het net, 2-3.

Met deze voorsprong gaan we aan de thee. We zijn tevreden over het vertoonde spel en genieten van de thee terwijl Jan zich beraadt over het wisselen. Henderikus komt erin voor Arjan en die hanteert dan de vlag. Uiteraard hameren we er ook op dat we gelijk na rust bij de les moeten blijven. Uiteraard pakt dit weer anders uit want na twee minuten is het alweer 3-3. Zartijn is veel sterker dan zijn persoonlijke tegenstander, die arme jongen denkt Martijn van de bal te zetten met een bodycheck maar moet dit bekopen met een echte bodycheck terug en smakt hard tegen het kunstgras. Uit die aanval schiet Raymon de bal tegen de keeper op en de afvallende bal is voor Martijn en die schiet de bal hard over de grond in de goal, 3-4 in de 53e minuut. Uiteraard scoort onze tegenstander ook weer en zo is het in de 60e minuut weer gelijk, 4-4.

De laagstaande zon die ons in de eerste helft al een paar keer heeft dwars gezeten helpt ons nu. Harm Jan neemt een vrije trap aan de zijkant van het veld op zo’n 40 meter van de goal, de bal wordt hoog ingebracht en Martijn gokt het erop en loopt door richting de keeper, die wordt inderdaad verblind door de zon en ziet de bal net zoals een paar verdedigers niet aankomen waardoor de bal voor de voeten van Martijn komt, die schiet voor de vierde keer vandaag raak en zet ons voor de vijfde keer op voorsprong, 4-5. Dit is in de 65e minuut. Dick komt er even later in voor Bernd-Henk die in de eerste helft een knietje had gekregen. Jan, Timon, Henderikus en Evert verdedigen met man en macht en staan met de rug tegen de muur maar gelukkig heeft de jonge garde uit Hengeveld het vizier niet op scherp en ze lopen zich ook vast op onze stugge verdedigers. Daarnaast steekt Nick ook in goede vorm. De middenvelders aan de zijkant worden in deze fase overgeslagen en we schieten elke bal richting onze spitsen. Harm Jan lijkt de wedstrijd te beslissen maar vrij voor de keeper schiet hij over. Dick krijgt daarna ook een vrije doortocht maar die stuit op de keeper. Raymon schiet voorlangs en de beslissing wil maar niet vallen uit onze vlijmscherpe counters. WVV ’34 probeert het nog wel maar de conditie is waarschijnlijk op door hun nachtelijke escapades, ondanks hun gemiddelde leeftijd van rond de 20 jaar. Martijn gaat er nog uit voor Arjan. Harm Jan kan niet meer verder zodat Martijn de laatste minuten toch weer mee moet doen. Raymon beslist uiteindelijk de wedstrijd na een solo en schiet de bal geplaatst in de hoek, 4-6. Een mooie overwinning na een sportieve wedstrijd.

Doelpunten: Martijn 4, Raymon 2.