EGVV 3 pakt een punt tegen Fc Eibergen 6

04 Nov 2013

Vandaag ontvingen we hoogvlieger Fc Eibergen 6 op de Benneker. Ze stonden op de tweede plaats met slecht één punt achterstand op de koploper Neede 6. We begonnen met de volgende spelers in de basis: Nick, Niek, Jan, Timon, Paul, Jeroen, Sander, Harm Jan, Raymon, Bernd-Henk en Martijn. Martijn speelde sinds lange tijd weer een wedstrijd. Blessureleed hield hem langs de kant. Arjan had teveel last van zijn teen, Dick was nog niet geheel fit, Hun speelden dus vanwege blessures niet mee. Verder waren Jesse en Evert afwezig. Jasper begon op de bank.

Om klokslag tienen in de ochtend fluit KNVB scheidsrechter Hilhorst voor het eerst. Paul de speler die dit seizoen al in alle elftallen gevoetbald heeft begint goed aan de match en zet bijna Sander vrij voor de keeper. De keeper is attent en is eerder bij de bal. Fc Eibergen neemt de leiding doordat een middenvelder van hun makkelijk kan doorlopen en ongehinderd op de goal kan schieten, Nick duikt met bal en al in de goal, 0-1. Raymon heeft een kans op de gelijkmaker maar de keeper tikt de bal naast. Martijn verschijnt alleen voor de keeper, het gebrek aan wedstrijdritme breekt hem op, hij komt aan het twijfelen en schiet de bal uiteindelijk in de handen van de keeper. Raymon lijkt te scoren, helaas gaat de bal op de paal. Fc Eibergen is wel effectief en ze scoren de 0-2. Daarna breiden ze voorsprong zelfs nog uit naar 0-3. Totaal onnodig staan we op een grote achterstand maar we hebben het aan ons zelf te danken omdat we de kansen niet benutten.

Gelukkig is Harm Jan wel koelbloedig, hij slaat het advies van onze spits om de bal in een keer op de slof te nemen in de wind, en schuift de bal rustig in de hoek, 1-3. Met deze stand gaan we aan de thee. In de rust zijn we het er wel over eens dat Fc Eibergen 6 het best voetballende team van onze klasse is maar dat we ondanks de achterstand goed meevoetballen. Een voordeel in de tweede helft kan zijn dat we de wind nu gedeeltelijk mee hebben. Dat klopt ook wel want we zijn meer op hun helft te vinden. Raymon mist de kans op 2-3, zijn schot gaat naast. Er komen nog een paar kansjes maar Fc Eibergen is gevaarlijke met snelle uitvallen. Uit een van die uitvallen weten ze te scoren, 1-4. Dit lijkt de beslissing maar wij geven niet op en door onze goede trainingsarbeid op de donderdagavonden zijn we uiteraard conditioneel zeer sterk.

Raymon zet de bal goed voor op Martijn en die kopt fraai raak, 2-4. Jasper komt een half uur voor tijd in het veld voor Harm Jan. Raymon krijgt de bal gelukkig bij Bernd-Henk en die schiet op de rand van de 16 in. De bal komt via een verdediger op de lat en de afvallende bal wordt door Raymon op de vijfmeter in de goal geschoten, 3-4. We zijn ontketend en gaan verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Harm Jan wordt de laatste vijf minuten als vervanger van Bernd-Henk nog als stormram in gebracht. Deze tactiek pakt goed uit, want ze worden in de verdediging van Fc Eibergen steeds onrustiger. Raymon pikt de bal op een meter of 30 van de goal en slalomt een paar meter met de bal en schiet van 20 meter de bal met een mooie curve via de binnenkant van de paal achter de keeper, 4-4! Met nog een minuut op de klok moet deze gelijke stand vast te houden zijn. En dat lukt! Een verdiend punt, met name door de goede inzet in de tweede helft.

Doelpunten: Raymon 2, Harm Jan 1 en Martijn 1.