EGVV 3 legt kampioenskandidaat Neede 6 over de knie.

26 Mar 2014

We ontvingen deze zondagmorgen Sp. Neede 6. Dit team had tot nu toe de minste verliespunten. Uit in Neede ging de wedstrijd met 4-1 verloren. Vandaag begonnen we met de volgende elf: Marco, Niek, Timon, Jan, Evert, Ronald, Harm-Jan, Sander, Jesse, Bernd-Henk en Raymon.

Marco keepte zijn tweede wedstrijd na lang blessureleed en Ronald speelde na lange tijd ook weer mee. De laatste keer dat hij meedeed was uit bij Socii. Hij was vandaag eindelijk weer fit voor zo’n 60 minuten. Raymon onze topscorer deed gelukkig ook weer mee. En hij deed gelijk van zich spreken. 20 seconden vanaf de aftrap had hij zijn eerste treffer van de dag er alweer in liggen. Na de aftrap ging de bal naar achteren en van achteruit werd Raymon bereikt en die kwam vrij voor de keeper en hij schoot de bal met een fraaie boogbal over de keeper, 1-0. Een goed begin.

We zijn in goed doen en Neede komt er niet aan te pas. Helaas komen ze na tien minuten wel op gelijke hoogte, 1-1. We krijgen daarna twee goede mogelijkheden voor Raymon en Sander, die falen in de afwerking. De goede voorzetten kwamen van Jesse. In de 15e minuut is het wel raak. Raymon trekt de bal vanaf de achterlijn goed terug en Ronald schuift de bal in het lege doel, 2-1. Daarna gaat de wedstrijd gelijk op. We breiden de voorsprong uit. Evert zet de bal goed voor en Ronald kopt de bal tegen de touwen, 3-1. Zijn tweede goal nadat hij een half jaar niet gevoetbald heeft. Een mooie opsteker voor hem en ons. Een van de vele corners voor ons wordt opgezet door Jesse en Raymon kopt goed raak, 4-1. Daarna is het rust.

Bernd-Henk en Evert gaan eruit voor Arjan en Henderikus. Raymon scoort tien minuten na rust zijn derde treffer door van afstand raak te schieten, 5-1. De keeper van Neede heeft wel veel kabaal maar houdt niet al te veel ballen tegen. Ronald ligt geblesseerd op de grond en Jan wil hem direct wisselen maar door aanwijzingen vanaf de bank besluit hij Ronald nog even in het veld te laten staan. Onder het mom van tactisch tijdrekken wordt hij een minuut later wel vervangen door Jan. Jeroen komt erin voor hem. Neede probeert het nog wel een schiet van dichtbij hoog over. Het geloof is weg bij de mannen uit Neede en er vallen steeds meer spelers van hun geblesseerd uit. Evert geeft Jesse een goede tip en daar profiteert hij gelijk van want hij kopt de bal na een vrije trap van Harm Jan die via Raymon bij hem komt bij de tweede paal in de goal, 6-1. Harm Jan heeft weer last van een blessure en wordt vervangen door Bernd-Henk. Neede doet na een corner nog wat terug en zo wordt 6-2. Jesse scoort na wederom een assist van Raymon de 7-2. Daarna besluit scheidsrechter Leussink uit Noordijk dat het mooi is geweest. We boeken een mooie verdiende overwinning.

Doelpunten: Raymon 3, Jesse 2 en Ronald 2