EGVV 2 zondag... "Het duurt maar en het duurt maar"

01 Mar 2016

6 december 2015 en een 0-2 overwinning van EGVV 2 op sp. Rekken 4. Wat volgt? Een periode van rust… Welgeteld 83 dagen geen wedstrijd gespeeld door EGVV 2. Maar wat gebeurde er dan wel?

In de afgelopen 84 dagen*;
- Is er geen enkele speler van EGVV 2 zondag gezwicht voor de exorbitante aanbiedingen vanuit China.
- Heeft Lionel Messi zijn 300e doelpunt gescoord.
- Wisten de amateurs van VVSB de halve finale van de KNVB-beker te bereiken. Er is dus nog hoop, wij zijn tenslotte ook allen amateurs.
- Heeft FC Twente het licht gezien en zich versterkt met een nieuwe spits.
- Is Infantino gekozen tot nieuwe FIFA-baas (Bij dezen de felicitaties namens EGVV 2 zondag).
- Heeft Feyenoord toch maar mooi even 2 punten bij elkaar weten te sprokkelen (in 9 wedstrijden).
- Is er door EGVV 2 zondag vooral veel getraind op spelhervattingen.

Wat een inleiding weer.. maarja de wedstrijd thuis tegen sp. Neede 5 had ook niet heel veel noemenswaardige hoogtepunten. De opstelling; Friso; Jarno, Frank, Ronald, Danny; Walter, Niels, Gerard; Freddy, Martijn, Jelles. Dennis en Ramon nemen plaats op de bank en met een nog ietwat hard en glad veld zal de wedstrijd van start gaan.

EGVV maakt het zichzelf direct moeilijk maar Friso weet met een technisch hoogstandje het spel voort te zetten. In de 5e minuut volgt er een hoekschop voor Neede maar deze kan door Danny weggewerkt worden. Walter probeert het in de 15e minuut van afstand maar zijn schot mist het venijn. De grootste kans is vervolgens voor Neede. De spits komt vrij voor Friso maar hij red formidabel en houdt hiermee de brilstand op het scorebord. Uiteindelijk is het Gerard die namens EGVV de score mag openen. Freddy zet een hoekschop op. Vanaf dat moment tot het moment dat de bal de daling inzette en Gerard gericht in kon koppen melden verschillende bronnen dat Gerard in de tussentijd zijn veters heeft gestrikt (met dubbele knoop). Desalniettemin 1-0. In de 32e minuut volgt er een mooie aanval via Freddy. Hij draait weg bij zijn directe tegenstander maar kan door ligt vasthouden niet tot een goede poging op doel komen. Neede zet nog iets maar blijkt niet dreigender te worden dan na hun eerste grote kans.

De tweede helft volgen er enkele wisselingen. Dit resulteert in iets meer ruimte voor de aanvallers en een compacter middenveld. Martijn krijgt in de 47e zijn eerste grote kans maar het schot vanaf links gaat hard voorlangs. 5 minuten later is het wel raak. Martijn legt de bal terug op Freddy. Hij maakt de bal vrij met een goede actie en kan prachtig in de lange hoek binnen schieten, 2-0. Aan de linker zijde zijn Dennis en Ramon goed ingevallen. Ramon kan hierbij zelfs regelmatig dreigend opstomen. Langzaamaan wordt Neede ook sterker. Hetgeen ontstaat door geklungel op het middenveld en in de verdediging van EGVV. Gelukkig weet EGVV nog snel zijn 3e doelpunt van de morgen te scoren. Freddy geeft de bal met de juiste snelheid mee richting de achterlijn. Ramon behoudt het overzicht en speelt de bal strak voor het doel, clubtopscorer Martijn rond af en het is 3-0! Jelles schiet niet veel later vanuit de rebound net naast. Een schot van Gerard wordt geblokt en plots is daar Neede. In de 85e minuut blijkt de buitenspelval van EGVV niet helemaal te werken en gaat de spits van Neede er vandoor. Ronald probeert met al zijn snelheid nog te herstellen maar komt nog een klein beetje snelheid te kort, 3-1. Het wordt nog even hectisch maar het blijkt uiteindelijk genoeg te zijn geweest. EGVV 2 wint met 3-1.

De extreem lange winterstop blijkt nog niet het gewenste resultaat opgeleverd te hebben. Het spel van EGVV’s zijde was vaak pover en niet echt om over naar huis te schrijven. Maar de slechte wedstrijden winnen is ook belangrijk.

Volgend weekend mogen we weer de weide in. Om 9.30 uur zullen wij het in Ruurlo opnemen tegen het plaatselijke 6e elftal. Komt allen!

* Niet alle genoemde ‘feiten’ in deze alinea van het verslag zijn op de waarheid berust (de laatste niet).