Wedstrijdverslagen

EGVV 2 zondag voegt Ruurlo toe aan zegereeks

07 Mar 2016

De opstelling; Friso; Jarno, Frank, Ronald, Dennis; Walter, Niels, Danny; Freddy, Martijn en Maik. Gerard en Jelles starten vanaf de bank.

 
Het is 9.30 uur in Ruurlo, het veld is nog wit maar klaar om bespeeld te worden. VV Ruurlo 6  - EGVV 2 gaat van start.
 
Na 3 minuten is het Ruurlo dat als eerste de aanval mag kiezen. Een vrije trap van zo’n 40 meter kan gemakkelijk weg gekopt worden door Frank. EGVV voetbalt aardig maar kan niet tot een doelpoging komen. Ruurlo is in de 13e minuut dicht bij de openingstreffer. Een hoge voorzet komt bij de tweede paal en waar menigeen het doelpunt al geteld had was daar nog Danny. Met een laatste krachtsinspanning gaat hij de sliding aan en kan hij in duel met zijn tegenstander de bal langs de paal glijden. De goede zijde wel te verstaan. Het balbezit is vooral voor EGVV maar dit balbezit vind ook vooral in de achterste linie plaats. Ruurlo houdt het veld compact en er is voor EGVV weinig ruimte om te voetballen. Ook EGVV geeft weinig ruimte weg. Jarno heeft het niet druk aan de rechter kant en waar men de rechtsbuiten van Ruurlo wel probeert te bereiken is het continu Dennis die de bal veroverd en het spel rustig voort kan zetten. In de diepte is Ronald op snelheid niet te kloppen. Er wordt dan ook weinig weg gegeven.
EGVV krijgt een aantal hoekschoppen waarvan Martijn er 1 goed in kan koppen maar door een licht zetje gaat de bal helaas over. Uiteindelijk is het door een pass van Maik op Walter wel raak. De bal komt via een kluts bij Walter terecht dit vakkundig afrond, 0-1. Even later probeert Martijn het via aan kluts maar dit verloopt minder goed. Diezelfde Martijn is het spoor even bijster. Hij blinkt uit in een nieuwe sport. Parallellisch schieten, het met je gezicht naar de goal staan maar de bal zo raken dat hij parallel aan de achterlijn over de zijlijn verdwijnt. Zijn rechter is nou eenmaal niet zo sterk als de linker.
 
De tweede helft is het opnieuw Ruurlo dat de eerste kans krijgt. Friso kan redding brengen en Gerard kan de bal volledig wegwerken. Frank schiet van afstand net over. Een speler van Ruurlo adviseert Frank het nog maar eens van afstand te proberen. Blijkbaar waren ze erg blij met de afstandsschoten van Frank.
Een corner van Niels komt op de 5 meter rand terecht waar Gerard met een mooie zweefduik in kan koppen. De ‘niet’keeper van Ruurlo redt goed maar dan is daar Frank. Hij pikt de bal op buiten de 16 en probeert het opnieuw met een afstandsschot. De bal hobbelt en stuitert tussen iedereen door. Ook de uitgestoken voet van de keeper kan geen redding brengen, 0-2. Met natuurlijk een groot woord van dank aan de speler van Ruurlo die Frank zoveel zelfvertrouwen heeft gegeven. Een carrière als mental coach zal hem niet misstaan! Een schot van Freddy gaat over en na een mooie voorzet van Jelles kan diezelfde Freddy net niet de kracht meegeven die hij wenste. 
In de 76e minuut is Ruurlo dat toch scoort. Balverlies op het middenveld en een omschakeling bij Ruurlo. Waar het er nog niet direct op leek dat Ruurlo hieruit zou scoren blijkt er genoeg ruimte te zijn om aan te leggen voor een schot en staat het toch wat onverwacht 1-2.
 
Danny heeft nog een goede actie maar kan dit helaas niet voort zetten. Een kopbal van Frank uit de hoekschop gaat net over.
Martijn en Niels weten elkaar naar een wedstrijd van vooral zoeken te vinden. Na een mooie 1-2 tussen beide is Martijn niet zelfzuchtig en legt hij de bal breed op de meegelopen Freddy die wel raad weet met dit buitenkansje, 1-3.
Dan volgt het hoogtepunt van de wedstrijd. Jan Willem, die bijna geen minuut van EGVV 2 mist, wijst de scheidsrechter op een respectvolle manier op het verkeerd inschatten van een buitenspelsituatie. Het is duidelijk dat Jan Willem hiermee buiten het boekje van de scheidsrechter treed en hij mag dan ook even achter de omheining gaan staan.
Friso mag nog één keer in actie komen en red goed. Hiermee blijft het 1-3 en fluit de scheidsrechter voor de laatste maal.
 
Het spel was alweer beter dan vorige week. Dit kon ook bijna niet anders. Het belangrijkste is dat we weer 3 punten hebben mogen bijschrijven. Tevens hebben we de afgelopen 5 wedstrijden allen winnend weten af te sluiten. Aanstaande zondag, 13 maart, mogen we weer aantreden. Om 10.00 uur spelen we thuis tegen Ratti 2. We hebben nog wel iets goed te maken tegen hen dus komt allen!
 
Terug naar overzicht
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia