Wedstrijdverslagen

EGVV 2 zondag spaart ook FC Eibergen 6 niet

22 Mar 2016

Nadat bekend was geworden dat RKZVC en Reünie verloren hadden was het aan EGVV om wel 3 punten bij te schrijven. Het grootste gevaar? Onderschatting en gemakzucht! Een goed begin kan de helft schelen dus met deze boodschap van Henk ging EGVV 2 het veld in.

De opstelling; Friso; Jan Willem, Ronald, Frank, Jarno; Danny, Niels, Gerard; Maik, Martijn en Freddy. Dennis en Jelles starten vanaf de bank en ook het jonge elftal van Eibergen staat klaar voor de aftrap.

EGVV laat er geen gras over groeien deze morgen. Dit kan ook niet want we spelen op kunstgras, maar dat ter zijde.  Na 3 minuten is het Martijn die de diepte in gaat. Hij behoudt het overzicht en legt de bal op het chocoladebeen van Niels terug. Vanaf zo’n 15 meter plaatst hij de bal beheerst in de lange hoek. De keeper kan de bal niet genoeg beroeren en het is als 0-1 voor de mannen in het ‘EGVV-groen’. 3 minuten later slingert Jan Willem de bal goed voor en kopt Martijn deze voorzet op maat in, 0-2. Even later volgt er weer een aanval tussen Jan Willem en Martijn helaas kan Maik net niet bij de bal om de aanval af te ronden. In de 20e minuut volgt er een dubbele 1-2 tussen Freddy en Niels. Zo wordt er rustig door de verdediging van Eibergen gecombineerd en Freddy rond ook nog eens mooi af in de lange hoek, 0-3. Een schot in de 25e minuut van Maik mist het doel en een vrije kopkans van Martijn gaat over. Freddy en Niels overleggen wie de vrije trap op 20 meter van het doel op zou zetten. De laatstgenoemde staat klaar. De bal krult perfect over de muur en is onthoudbaar voor de keeper, 0-4. In de 38e minuut is daar plots Eibergen met een schot op de lat. Danny draait zich vrij in de 16 maar de keeper red en ook de op het schot van Frank heeft de keeper een antwoord. Net voor het fluitsignaal schiet Gerard nog op de paal.

Een prima eerste helft maar niet opgeven in de tweede helft want het jonge team van Eibergen zal niet zomaar opgeven. Friso kan ook direct in actie komen de tweede helft, hij red goed. In de 55e minuut is het Danny die de bal perfect en zeer beheerst in de lange hoek stift, 0-5. De keeper red ook weer op een bal van Martijn en een indirecte vrije trap in de 16 van Niels gaat nu helaas naast. Een voorzet van Jan Willem kan net niet binnen gewerkt worden door Martijn en ook de slalom van Freddy wordt niet beloond met een doelpunt. Een vrije trap van Eibergen gaat hoog over. Een diepe bal van Eibergen kan weer voorwaarts gekopt worden door Gerard. Martijn beroerd de bal met zijn grote teen en Maik kan de diepte in. Voor de goal staat Freddy helemaal vrij en de bal gaat ook naar hem die koelbloedig afrond, 0-6. In de 85e minuut zet Jan Willem een actie in en behoudt hij het overzicht, Martijn rond af, 0-7. Het slotakkoord is aan Jan Willem die zijn assists nog niet op heeft want 3 minuten later speelt hij Freddy aan die tevens zijn derde van de middag maakt, 0-8.

Een uitslag waarmee we goed aan het doelsaldo gewerkt hebben maar ook houden we eindelijk weer eens de 0. Dit was al even geleden en natuurlijk een doorn in het oog voor Friso. Gelukkig heeft het team hem niet in de steek gelaten en gaan we met een 0-8 overwinning van het veld.

Let op!! We spelen, op het Champions League waardige moment van... woensdagavond om 20.00 uur alweer! Op de Benneker zal afgetrapt worden tegen het nog onbekende Grol 9. Komt allen!