EGVV 2 (zondag) op stoom tegen VIOS Beltrum

18 Nov 2015

Na een toch wel teleurstellend resultaat vorige week was het aan EGVV 2 (zondag) om vandaag zijn rug te rechten. 14 man sterk stond klaar om het op te nemen tegen VIOS Beltrum 7. Een team dat maar een punt van ons verwijderd staat dus het zou nog een flinke klus worden. Freddy, Memmed en Walter begonnen op de bank en de volgende 11 stonden aan de aftrap: Friso; Frank, Gerard, Ronald, Jarno; Niels, Dinand, Jelles; Danny, Martijn en Maik. Arno had de eer om te vlaggen en Henk stuurt de mannen met een duidelijke boodschap het veld in, “scherp beginnen!”.

Niels en Niels staan klaar voor de tos en Niels wint. We zijn begonnen! EGVV 2 begint ook scherp aan de wedstrijd. VIOS Beltrum wordt onder druk gezet en hanteert vooral de lange bal. EGVV probeert daarentegen de voetballende oplossing te vinden en dit lukt erg goed. Vele combinaties volgen alleen resulteren deze nog niet in het gewenste resultaat. Uit een standaardsituatie (hoekschop) beland de bal bij Gerard op het hoofd. Zijn inzet gaat net naast. Een afstandschot van Martijn wordt gekeerd en na een goede voorzet van Frank blijkt Niels nog niet zo in vorm te zijn met zijn chocoladebeen. Danny krijgt een mooie kans na een steekpass maar de keeper kan eenvoudig redden. VIOS Beltrum komt een aantal keer aan aanvallen toe maar dit komt met name door stom balverlies rondom het middenveld van EGVV. Ronald stuurt Jelles de diepte waarna er een voorzet op Martijn volgt. Martijn heeft nog iets te veel tijd nodig waardoor hij niet lekker af kan ronden. Na 25 minuten is het raak. Ronald krijgt het op de heupen. Een één-twee met Danny en Ronald kan zo doorlopen richting de keeper. Koelbloedig als hij is rond hij af in de korte hoek en verschijnt de 1-0 op het scorebord. 2 minuten later stuurt Marijn Maik de hoek in. Hij blijft kalm en vanuit zijn overzicht legt hij de bal breed op Danny die de 2-0 mag aantekenen.  In de 40e minuut is er nog een kans voor VIOS Beltrum maar doordat Friso zijn doel goed verkleind kan hij redding brengen. Dinand zorgt samen met de andere middenvelders voor veel bewegelijkheid waardoor het makkelijk voetballen is en de complimenten volgen hier later deze morgen ook wel voor. In de 44e minuut kopt Martijn nog op de lat. Hierna gaan we rusten.

In de rust weten we dat we er nog lang niet zijn. VIOS Beltrum is meestal wel een strijdvaardige tegenstander. Gelukkig lieten we dit zelf de eerste helft ook wel zien. Er zouden 3 wissels plaats vinden in de rust en het was wel even de vraag hoe dit uit zo pakken. Zou EGVV 2 hetzelfde op de mat kunnen leggen als de eerste helft? Freddy, Memmed en Walter nemen de plaatsen van Maik, Dinand en Jelles in.

In de 50e minuut volgt er een soloactie van Memmed maar hij loopt zich uiteindelijk stuk op een tegenstander. Hoekschoppen volgen voor EGVV en in de 55e minuut zorgt Memmed met een overstapje voor de perfecte bal bij Freddy. Deze draait open en kan met zijn chocoladebeen wel afronden, 3-0.

En dan gaat het hard!....

57e minuut: Freddy kan van zo’n 20 meter vrij inschieten. Hij plaatst de bal beheerst laag in de hoek, 4-0.

60e minuut: Een hoekschop van Niels komt bij de eerste paal bij Memmed terecht, hij scoort over de grond de 5-0.

63e minuut: Een doelpunt van Martijn wordt nog afgekeurd wegens buitenspelval.

70e minuut: Martijn wordt geduwd in het 16 meter gebeid. De scheidsrechter wijst gedecideerd naar de penaltystip en na een kort gesprek neemt Niels plaats achter de bal. Beheerst schuift hij de bal binnen, 6-0.

71e +72e minuten: Kansen van Walter en Danny krijgen nog niet het gewenste vervolg.

73e minuut: Martijn heeft de juiste dosis agressie gecreëerd doordat hij de penalty niet mocht nemen. Hij bedenkt zich niet en schiet de bal van zo’n 35 meter hard op goal, 7-0.

75e minuut: Een vrije trap van Frank gaat recht door het midden, Martijn kan met buitenkant voet verlengen, 8-0.

77e minuut: Een voorzet van de opstomende Jarno met links beland bij Freddy op het hoofd. Eerst kan de keeper nog reden maar in de rebound is het wel raak, 9-0.

80e minuut: Een mooie pass van Walter op Martijn die eenvoudig afrond, 10-0.

84e minuut: Ronald breekt weer uit nadat de verdedigers van VIOS uitstappen voor buitenspel maar Ronald gewoon door kan lopen. Maik is meegelopen en net voor de keeper legt Ronald de bal breed op Maik die 11-0 scoort.

85e minuut: Jarno stoomt op en kan in de 16 meter op goal schieten, 12-0.

87e minuut: Martijn komt voor de keeper en probeert het met een lobje. Ook dit lukt vanmorgen, 13-0.

88e minuut: Maik scoort na een blunder van de keeper.

89e minnut: Het slotakkoord is aan Niels. Na de aftrap van VIOS poort de laatste man Martijn en volgt er een luid “koekoek!”. Meneer koekoek had alleen niet door dat hij de bal iets te ver weg speelde met zijn actie. Niels was net het middenveld over gestoken en de bal kon hij vanaf de middencirkel op goal rammen. Over de keeper en 15-0!

Wij waren klaar en VIOS Beltrum was er klaar mee.

En wat moet je nu concluderen na zo’n wedstrijd? Was het: “ Met de wind in de rug en het zicht op de kantine!”, zoals Frank na de wedstrijd zo mooi beschreef? EGVV bleef in ieder geval zelf vooral voetballen de tweede helft. Ondanks dat de voorsprong steeds groter werd was er nog de drang om goed te blijven voetballen. VIOS Beltrum had de hoop direct na rust al opgegeven werd ook wel duidelijk. Al met al een resultaat dat nog maar weinigen van ons ooit meegemaakt hadden (op een enkele keer in de jeugd na). Volgende week zondag spelen we tegen Grol 9. Weer een compleet nieuwe wedstrijd waar een ieder zich deze week weer voor op kan laden! Om 10.00 uur zal er afgetrapt worden op de Benneker. Komt allen!