Wedstrijdverslagen

EGVV 2 zondag heeft iets recht te zetten tegen Ratti 2

14 Mar 2016

Zondag 13 maart, een thuiswedstrijd tegen onze 50e twitter volger (@EGVV2zo, https://twitter.com/EGVV2zo/status/708980331915956224), Ratti 2. In de uitwedstrijd ging EGVV 2 door collectief falen ten onder. Daarom had men iets recht te zetten tegen de nr. 11 van de competitie. Tempo hoog en de tegenstander onze wil opleggen was het devies!

De opstelling; Friso; Jarno, Ronald, Frank, Dennis; Walter, Niels, Gerard; Jelles, Martijn, Maik. A-speler Kevin neemt plaats op de bank waar Danny in de loop van de eerste helft ook nog aansluit. Jarno plakt zijn schoenen bijeen met wat Duct tape en EGVV 2 is er klaar voor!

Na 7 minuten voetballen stoomt Jarno op aan de rechterzijde en geeft de bal voor op Maik. Hij weet de keeper alleen niet te passeren. In de 15e minuut krijgt Martijn zijn eerste kans maar ook hier redt de keeper. Waar vanuit de eerste hoekschop alle aandacht gericht is op de mensen voor de goal hoort Niels via Walter dat Jelles aardig vrij staat. Net buiten de 16 kan Jelles de bal direct klaarleggen en schiet hij de bal wonderschoon in het metalen frame in de linkerbovenhoek. De scheidsrechter van vandaag beoordeeld het goed (dit is namelijk in de clubhistorie van EGVV wel eens anders beoordeeld) en het is het eerste doelpunt van de ochtend, 1-0.
Friso heeft nog weinig te doen gehad dus test Niels zijn keeper maar eens. De sprintsnelheid van Friso is zichtbaar toegenomen als hij achter een iets te brede terugspeelbal aan moet. Helaas nog niet snel genoeg om een hoekschop te voorkomen.
Na een 1-2 tussen Walter en Martijn schiet Walter voorlangs en ook Jarno en Dennis komen nog niet tot scoren. Gerard en Martijn schieten nog eens op de goed keepende keeper. Een schot op de lat van Niels kan van dichtbij binnengewerkt worden door Martijn maar de grensrechter heeft zijn vlag al opgestoken. Niels geeft de bal met zijn chocoladebeen, door de lucht, mooi de diepte in op Maik die terug legt op Gerard. Martijn is vervolgens net te laat om de voorzet van Gerard binnen te koppen. Ook een latere voorzet van Gerard kan niet door Walter binnen geprikt worden en het blijft nog steeds 1-0.  Waar u misschien denkt… “heeft Ratti niets in te brengen dan?”, dan heeft u het bij het rechte eind. Niels kan na een passeeractie de bal terug leggen op de 16 waar Ronald om de bal vraag. Gelukkig staat Walter er om de bal nog net iets verder buiten de 16 te leggen. Ronald haalt bijna verwoestend uit en de bal rolt al stuiterend in de lange hoek, 2-0. Maik, Niels enz… testen de keeper maar hij blijkt vandaag in bloedvorm te zijn. Uit een hoekschop kan Dennis de bal net niet genoeg raken met zijn hoofd en schiet voorlangs.

De tweede helft  redt de keeper opnieuw (het verhaal van de dag). Martijn kopt voorlangs uit een hoekschop en Ratti probeert het de tweede helft via een aantal uitbraken. Een mooie aanval via Jelles en Danny beland bij Martijn die na goed wegdraaien verwoestend de 3-0 binnenschiet. Op een schot van Niels kan de keeper weer redden net als na hoekschop 15 en 16 vanuit een korte combinatie. Martijn draait zich vrij de 16 meter in en legt de bal terug waar Niels nog wat gefrustreerd rond loopt en zich niet met het spelletje bezig houdt. Even later is het Ratti dat aan mag leggen voor een vrijetrap vanaf zo’n 17 meter. De bal kan eenvoudig uitverdedigd worden. EGVV combineert lustig verder en Ronald zet Martijn tussen twee verdedigers vrij voor de uitkomende keeper. Martijn stift de bal over de keeper maar helaas ook over het doel. Maik onderschept de bal goed maar zijn schot verdwijnt naast het doel. Een voorzet van Gerard komt precies bij Martijn terecht dit de keeper omspeeld en zo voor de 4e keer gepasseerd wordt, 4-0. Een mooi schot van Kevin is ook voor de keeper en zo volgen er nog meer. Daar is Friso nog een keer aan het einde van de wedstrijd. Bijeen hoge voorzet komt Friso het doel uit en kan hij, met een uiterste krachtsinspanning, de voorzet onschadelijk maken. En dan is de 90e minuut aangebroken. EGVV voetbalt erg ver vooruit en de keeper van Ratti geeft de bal de diepte in. Frank kan niet onderscheppen en 1 op 1 met Friso komt de spits van Ratti als winnaar uit de strijd. Toch nog een flink baalmoment voor EGVV en met name Friso is, terecht, erg teleurgesteld in het onnodige tegendoelpunt. Even later is het ook afgelopen en eindigen we met een 4-1 overwinning.

Een prima wedstrijd van EGVV wordt niet bekroond met het houden van de 0. Desondanks moeten we terug kijken op een overwinning met vrij goed combinatiespel en niet te lang stil staan bij dit tegendoelpunt.

Aanstaande zondag spelen we op een kunstlichttijdstip, 13:15 uur, uit tegen fc Eibergen 6. Komt allen!