EGVV 2 zondag heeft een zware kluif aan sv. Grol 9

24 Mar 2016

Woensdagavond.. Ja, een Champions League waardig tijdstip op aanvraag van onze opponent sv. Grol 9. De jonge garde uit Groenlo zou graag eerder spelen i.v.m. een halve selectie die in de detailhandel werkt op zaterdag (ingelaste wedstrijd). En EGVV 2 is de beroerdste niet!

De opstelling; Friso; Jarno, Frank, Ronald, Danny; Walter, Niels, Gerard; Freddy, Martijn, Jelles. Maik en Dennis beginnen op de bank waar later ook Jan Willem nog aan zou sluiten. Arno zal zoals altijd de scheidsrechter assisteren en om 20.00 uur kon er afgetrapt worden.

Het massaal afgereisde publiek ziet dat Sv. Grol 9 een jonge selectie heeft en de spelers er kort op zitten. EGVV komt niet aan het voetballen door de druk van Grol en moet het doen met spaarzame momenten maar vooral veel geklungel en onnauwkeurigheid. Passes komen niet aan en ballen vallen overal tussen. Grol probeert het zelf via een snelle buitenspeler maar tot het uitproberen van Friso komen ze nog niet. In de 23e minuut is het raak een bal bij de tweede paal kan ingekopt worden door Gerard, 1-0. Martijn gaat nog een keer de diepte in maar zijn schot gaat over het doel. Een kans van Jelles gaat nog voorlangs en we gaan met 1-0 rusten.

In de rust is erop gehamerd dat Grol fanatiek is en gewoon door zal gaan. Voetballend hebben ze hun draai nog niet gevonden maar met het fanatisme kunnen ze zomaar de aansluiting vinden.

Wat we al verwacht hadden gebeurd dan ook na 55 minuten spelen. Een hoge bal valt tussen Ronald en Jan Willem in. De aanvaller van Grol is scherp en schiet de 1-1 binnen. De sfeer wordt grimmiger en de scheidsrechter heeft zijn handen er vol aan om de spelers in toom te houden. In de 63e minuut gaat Niels vervroegd Pasen vieren. Na een inzet van de aanvoerder met als gevolg een flink ganzenei op zijn scheenbeen gaat hij naar de kant en neemt Freddy zijn plaats in. In de 75e minuut wordt er dan uiteindelijk opnieuw gescoord. Maik zet de hoekschop op, Martijn kopt door en Gerard staat achterin klaar om de bal aan te nemen en hard via de handen van de keeper binnen te schieten, 2-1. 3 minuten later probeert Gerard het met een stift over de keeper maar deze beoordeelt de bal op waarde en gaat naast het doel. Een goede actie van Jelles over de linker flank wordt bekroond met een strakke voorzet op Maik. Maik schiet de bal met zijn linker binnen maar de keeper reageert goed en kan zijn inzet keren. Martijn probeert het nog een keer maar zijn kopstoot beland op de lat. In de 82e minuut grijpt Ronald nog een keer goed in met een verdedigende actie en een minuut later wordt Friso nog één maal goed getest. Een bal richting de kruising is blijkbaar niet voldoende om Friso te passeren. Met een prachtige zweefduik tikt hij de bal naast het doel. Friso is vandaag OK bevonden. Dit bleek ook voldoende om de 3 punten in Gelselaar te houden.

Een zwaarbevochten 2-1 overwinning op een team met veel inzet. Iets meer rust in balbezit zal hen nog de nodige punten op kunnen leveren. Aanstaand weekend zijn wij vrij. Zondag 3 april spelen we dan weer thuis tegen RKZVC 5. Er zal om 10.00 uur afgetrapt worden en we hopen natuurlijk op net zo veel publiek als tegen Grol. Komt allen!