EGVV 2 zon. wint in Rekken

06 Mar 2013

Op zondag 3 maart konden we weer eens voetballen, geen sneeuw en geen vorst zodat alles op zondagmorgen weer in het teken stond van voetballen.Op het programma stond de wedstrijd tegen Rekken, daar hadden we nog wat tegen recht te zetten omdat we thuis in de rust met 2-0 voor stonden en na 90 minuten met 2-3 verloren hadden.

Het veld bij Rekken was nog niet zomerklaar, de beide Jannen van ons elftal gingen in de warming up al bijna op hun bek en ook in de wedstrijd viel Han bijna voorover het doel in. Het voetbal van ons in het nieuwe jaar begon goed, veelvuldig balbezit en een aantal kansen waren het gevolg, en na ongeveer 10 minuten resulteerde dat in een cornerbal die via een kluts op de hand van iemand van Rekken kwam en dus een penalty voor ons opleverde die Memmed zeer koel en goed inschoot. Erg lang genieten konden we niet van die voorsprong want Rekken maakte door een goede aanval al snel de 1-1.

We waren niet aangedaan door deze tegenvaller en via het doorschuiven van Jan V die na een goede actie een aantal spelers voorbijgaat en een goede bal aflegt op Sander en die kon vervolgens de 1-2 binnen tikken. In de 2e helft waren we oppermachtig, Rekken kwam zelfs niet meer van hun eigen helft af, ze kregen geen enkele kans en wij kregen er wel 30, maar ja, die gingen er niet in en dus bleef de eindstand staan op 1-2. Was het maar zo, eigenlijk was het precies andersom, Rekken kreeg kans op kans en wij kwamen er niet meer aan te pas. Eigenlijk was het een wonder dat we de 1-2 over de streep konden tillen want we waren zeker niet de betere ploeg.

Alle geblesseerden waren ook weer inzetbaar, alleen gaf een van die geblesseerden er toch de voorkeur aan om in de 2e helft zich te laten wisselen zodat hij rustig kon kijken naar de dameselftallen die op het veld naast ons met de warming up bezig waren. Verder is het van belang voor iedereen die leest om volgende week bij onze thuiswedstrijd te komen kijken, en dan vooral te gaan letten op onze sokken, want dat wordt een wereldprimeur. Onze sokken worden volgende week wereldnieuws. Meer vertel ik er niet over, u moet zelf maar komen kijken.