EGVV 2 (zat.) wint van AZSV 12

17 Nov 2014

In het verre zuiden werd vandaag het duel tussen AZSV 12 en EGVV 2 (zat.) gespeeld. De EGSV verwachtte dat het een zwaar duel zou worden voor de mannen uit Gelselaar. AZSV stond namelijk boven EGVV op de ranglijst.

Niets was echter minder waar. Al vroeg in de wedstrijd bleek het aanvalsconcept van AZSV duidelijk: hard, hoog en diep. EGVV had weinig moeite om deze aanvallen te verwerken maar kwam door de vele duels niet lekker in haar spel. EGVV had al een paar grote kansen gehad maar die waren niet aan de aanvallers besteed. Er wordt dit seizoen sowieso veel te weinig gescoord.

Na een half uur spelen is het dan toch raak. Na een voorzet van Therjon schiet Hans de 0-1 binnen. Na dit doelpunt gaat EGVV wat beter spelen en ook komen er meer kansen, Gerrit tikt als een echte spits de voorzet van Therjon binnen. Na dit doelpunt is EGVV de weg even kwijt en krijgt AZSV ineens veel ruimte. EGVV weet zich even geen raad en het doelpunt valt nog voor rust uit een corner.

De tweede periode moet EGVV zichzelf herpakken en dat doet het ook. Gastspeler Freddy komt de tweede helft in het veld en hoewel hij wordt bewaakt door de snelste verdediger weet hij voor veel dreiging te zorgen. EGVV speelt de tweede helft nog geen verzorgd voetbal maar kansen creëert het zat! Zelfs de penalty die EGVV krijgt wordt gemist. AZSV krijgt een beetje moed mede doordat een Gelselaarse man van tussen de 40 en 50 eventjes mag uitblazen in de dug-out. Door opportunistisch spel probeert de thuisploeg een goal te forceren. De verdediging van EGVV is dit seizoen echter bijna niet te passeren dus de voorsprong blijft behouden.

Uiteindelijk in de laatste minuten van de wedstijd is het Freddy die de deur definitief op slot gooit door de keeper met een lob te verschalken, 1-3!